Vorige bladzijde
Snel & Gemakkelijk

Vijgenjam met kruiden

Ontdek het recept van deze vijgenjam met kruiden, die je in minder dan 30 minuten kan bereiden!.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

8

Ingrediënten

10

Stappen

Tijd

5'

Voorbereiding

20'

Koken

25'

Totaal

Ingrediënten

  • 225 ggedroogde zwarte vijgen, zonder steeltje
  • 118 mlpinot noir-wijn van goede kwaliteit
  • 3 eetlepels (38 gram)witte suiker
  • 2 eetlepels (28 ml)versgeperst citroensap
  • ½ theelepelcitroenrasp
  • 1 theelepelgaram masala
  • Een snufjezeezout
  • ¼ theelepelcayennepeper (optioneel)
Maak het nu
  • Stap 0

    Voor 1 potje jam

  • Stap 1

    Doe de gedroogde vijgen en de pinot noir in een steelpan en plaats het deksel op de pan.

  • Stap 2

    Draai het vuur naar middelhoog en laat de vijgen en wijn 10 tot 12 minuten zachtjes koken of totdat de vijgen zacht zijn. Schakel de hittebron uit.

  • Stap 3

    Voeg de resterende ingrediënten toe in de pan.

  • Stap 4

    Bevestig de panbeschermer op de mixstaaf van de draadloze staafmixer van KitchenAid® en bevestig de mixstaaf vervolgens aan de motorunit. Steek de stekker van de staafmixer in het stopcontact, plaats de mixstaaf met het mes boven een vijg en houd de variabele snelheidsregelaar 2 seconden ingedrukt.

  • Stap 5

    Laat de variabele snelheidsregelaar los, plaats de onderkant van de mixstaaf boven de volgende vijg en herhaal dit proces totdat alle vijgen zijn vermalen.

  • Stap 6

    Beweeg de mixstaaf door het hele mengsel totdat het mengsel volledig glad is.

  • Stap 7

    Haal de stekker uit het stopcontact en leg de staafmixer weg.

  • Stap 8

    Bewaar de jam in een luchtdicht bakje in de koelkast.

  • TIP

    Je kunt in plaats van pinot noir ook je favoriete rode of witte wijn gebruiken. Voeg ¼ theelepel verse tijm toe aan het mengsel of laat de garam masala achterwege voor een eenvoudige vijgenjam.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Perfect pizzadeeg

Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!

  • 65' Voorbereiding
  • 20' Koken

Hamburgerbroodjes

Laat de in de winkel gekochte broodjes voor wat ze zijn en maak thuis je eigen hamburgerbroodjes.

  • 15' Voorbereiding
  • 20' Koken

Banaan-havermoutpannenkoeken

Deze pannenkoeken zonder bloem zijn zeer smakelijk en snel gemaakt in een blender.

  • 5' Voorbereiding
  • 15' Koken

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor nieuws en aanbiedingen van KitchenAid en profiteer van 10% korting op je volgende aankoop.

INSCHRIJVEN

Ik begrijp en erken de inhoud van de Privacyverklaring en:




Je kunt je persoonlijke kortingscode maar één keer verzilveren op kitchenaid.nl. Deze kan niet worden gecombineerd met andere KitchenAid kortingen of promoties. Je ontvangt de kortingscode via een e-mail wanneer je je voor de eerste keer aanmeldt. Je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

Vijgenjam met kruiden

Stap 0

Voor 1 potje jam

Stap 1

Doe de gedroogde vijgen en de pinot noir in een steelpan en plaats het deksel op de pan.

Stap 2

Draai het vuur naar middelhoog en laat de vijgen en wijn 10 tot 12 minuten zachtjes koken of totdat de vijgen zacht zijn. Schakel de hittebron uit.

Stap 3

Voeg de resterende ingrediënten toe in de pan.

Stap 4

Bevestig de panbeschermer op de mixstaaf van de draadloze staafmixer van KitchenAid® en bevestig de mixstaaf vervolgens aan de motorunit. Steek de stekker van de staafmixer in het stopcontact, plaats de mixstaaf met het mes boven een vijg en houd de variabele snelheidsregelaar 2 seconden ingedrukt.

Stap 5

Laat de variabele snelheidsregelaar los, plaats de onderkant van de mixstaaf boven de volgende vijg en herhaal dit proces totdat alle vijgen zijn vermalen.

Stap 6

Beweeg de mixstaaf door het hele mengsel totdat het mengsel volledig glad is.

Stap 7

Haal de stekker uit het stopcontact en leg de staafmixer weg.

Stap 8

Bewaar de jam in een luchtdicht bakje in de koelkast.

TIP

Je kunt in plaats van pinot noir ook je favoriete rode of witte wijn gebruiken. Voeg ¼ theelepel verse tijm toe aan het mengsel of laat de garam masala achterwege voor een eenvoudige vijgenjam.

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.