Skip the navigation

Zalmtartaar met ananas en zoete sojasaus

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Salmon tartare with pineapple and sweet soy sauce

Duration
Totaal15min
Voorbereiden15min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer
MeatGrinderMeatGrinder

Ingrediënten

Serveren

250 g

zalmfilet zonder huid

100 g

ananasschijven

1/2

lente-ui

10 g

koriander

2 theelepels

extra vergine olijfolie

2 cl

limoensap

1 eetlepel

zoete sojasaus

Snufje

zeezout

Stap voor stap

  1. Zet de grove maalschijf op de voedselmolen en bevestig deze aan de KitchenAid keukenrobot. Plaats het voedselblad erbovenop, en zet een middelgrote kom onder de molen.


  2. Schil de ananasschijven, was de koriander en lente-ui.


  3. Zet de keukenrobot op snelheid 3.


  4. Maal alle ingrediënten in de volgende volgorde: eerst de kruiden, dan de ananas en tot slot de zalm.


  5. Breng op smaak met limoensap, zoete sojasaus, zout en 2 eetlepels olie. Meng goed zodat de smaken in de zalm kunnen trekken.


  6. Verdeel de tartaar gelijkmatig over 4 gekoelde borden en gebruik een ringvorm of spatel om cirkels te maken op de borden.


  7. Door de zalm lichtbevroren (rond de -5°C) te malen, krijgt het een stevigere consistentie.