Vorige bladzijde

Zoete aardappelpannenkoeken

Wie houdt er niet van pannenkoeken voor het ontbijt? Dikke en stevige zoete aardappelpannenkoeken zijn de perfecte manier om de dag mee te beginnen. Je zult dol zijn op hun verfijnde smaak en luchtige textuur.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

8

Ingrediënten

9

Stappen

Ingrediënten

  • 250 gzoete aardappelen, gekookt
  • 1banaan
  • 120 mlspuitwater
  • 150 mlhavermelk
  • 100 gspeltbloem
  • 1 elchiameel of chiazaad
  • 1 snufjezout
  • 1 elongeraffineerde suiker of kokossuiker
Maak het nu
  • Stap 1

    Schil de zoete aardappelen, snijd ze in grote blokjes en kook tot ze zacht zijn.

  • Stap 2

    Giet de aardappelen af en bewaar ze.

  • Stap 3

    Pel de banaan en meng deze door de havermelk.

  • Stap 4

    Voeg de resterende ingrediënten toe, draai het deksel vast en mix opnieuw tot een glad mengsel.

  • Stap 5

    Laat het beslag 20 minuten staan om eventuele klontjes op te lossen en de chia effectief te maken.

  • Stap 6

    Verhit een beetje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op een matig vuur.

  • Stap 7

    Gebruik 2 eetlepels beslag per pannenkoek en bak de pannenkoek 2 tot 3 minuten aan beide kanten.

  • Stap 8

    Doe hetzelfde met het resterende beslag.

  • Stap 9

    Serveer eventueel met bessen, yoghurt, vanille-ijs en ahornsiroop.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Open lasagne met geroosterde groenten en kruidenricotta

Door de tomatensaus te vervangen door frisse kerstomaatjes en de lasagne niet in de oven te gratineren,...

  • 30' Voorbereiding
  • 20' Koken

Crostini met chocoladetapenade

Tapenade is een Provençaalse olijvenpasta met kappers en ansjovis. In dit recept worden deze vervangen...

  • 10' Voorbereiding

Mini-courgettequiche

Quiches zijn hartige pasteitjes uit korstdeeg met een vulling op basis van eieren, melk of room, met...

  • 60' Voorbereiding

Zoete aardappelpannenkoeken

Stap 1

Schil de zoete aardappelen, snijd ze in grote blokjes en kook tot ze zacht zijn.

Stap 2

Giet de aardappelen af en bewaar ze.

Stap 3

Pel de banaan en meng deze door de havermelk.

Stap 4

Voeg de resterende ingrediënten toe, draai het deksel vast en mix opnieuw tot een glad mengsel.

Stap 5

Laat het beslag 20 minuten staan om eventuele klontjes op te lossen en de chia effectief te maken.

Stap 6

Verhit een beetje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op een matig vuur.

Stap 7

Gebruik 2 eetlepels beslag per pannenkoek en bak de pannenkoek 2 tot 3 minuten aan beide kanten.

Stap 8

Doe hetzelfde met het resterende beslag.

Stap 9

Serveer eventueel met bessen, yoghurt, vanille-ijs en ahornsiroop.

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inloggen

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.