Skip the navigation

Zuurdesembrood

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - SOURDOUGH BREAD LOAF

Geniet van een geweldig ontbijt met dit heerlijke zuurdesembrood.

Duration
Totaal32min
Voorbereiden7min
Koken25min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer
SifterSifter

Ingrediënten

Serveren

480 g

bloem voor brood

240 ml

warm water

60 ml

avocado- of druivenpitolie

198 g

zuurdesemdeeg

12 g

zout

Stap voor stap

  1. Bevestig de zeef met weegschaal op je mixer/keukenrobot (met platte menghaak met flexibele kant of platte menghaak) en druk op 'Tare' (Tarra) om de weegschaal op nul in te stellen.

  2. Doe de bloem in de vultrechter voor ingrediënten en weeg de bloem.

  3. Zet de mixer/keukenrobot op snelheid 2 en zeef de bloem boven de kom.

  4. Voeg tijdens het zeven van de bloem zuurdesemstarter, water en olie toe aan de kom en mix goed door elkaar.

  5. Laat het mengsel 10 minuten rusten, strooi het zout eroverheen en meng 2-3 minuten op roersnelheid.

  6. Verwijder de mengkom van de voet, bedek deze met plasticfolie en laat het deeg 4 uur gisten op een warme plaats.

  7. Verwijder de plasticfolie, plaats de kneedhaak, zet op snelheid 2 en kneed 5 minuten.

  8. Leg het deeg uit op een met bloem bestoven werkoppervlak en vorm het deeg tot een losse ronde vorm. Laat het deeg 30-45 minuten rijzen. Leg het deeg in een met bloem bestoven rijsmand, dek af met een vochtige theedoek en laat het 2,5 uur rijzen.

  9. Je kunt het brood meteen bakken of een nacht in de koelkast zetten en het de volgende ochtend bakken.

  10. Het eerste wat je de volgende ochtend moet doen, is de oven voorverwarmen op 260 °C.

  11. Neem het deeg uit de rijsmand, plaats het in een grote, voorverwarmde pan en bak 20 minuten. Verwijder het deksel en bak nog eens 5 minuten. Het brood moet een mooi goudbruine kleur hebben. Laat afkoelen op een rooster of serveer direct.