i

De Franse keuken

Hoe he Parijse architectenduo BR Interior Design de keuken van de toekomst ziet.

De keuken is het hart van je huis. Er worden maaltijden bereid en er wordt zoveel tijd met de familie doorgebracht dat de levendige en uitnodigende keuken perfect moet uitgerust zijn om hem volledig en op een prettige manier te kunnen gebruiken. Het ontwerp ervan roept wel enkele vragen op: hoe kies je de layout van de elementen? Welke materialen kies je? We vroegen een Parijse interieurarchitect om tips.

 

Raphaëlle Levet en Bénédicte Pierens staan aan het hoofd van BR Interior Design. Van een geweldig hotel in Parijs tot de renovatie van flats, ze gingen al verschillende projecten aan en verblijden ons elke keer opnieuw met hun goede ideeën en delicate verfijnde smaak. Ze denken tot in het kleinste detail na over de keuken wanneer ze een project ontwikkelen. Ze zijn echte aanhangers van modern ruimtes en ze weten hoe ze de charme van het oude kunnen combineren met een originele mengeling van materialen. Ze gebruiken op maat gemaakte meubelen die perfect passen in de ruimtes en bij het familieleven. In dit artikel deelt Bénédicte enkele geheimen met jou.

Kunt u uw ideale keuken omschrijven?

 

In mijn huis is de keuken de belangrijkste kamer. Het is het hoofdkwartier van de familie: we zien elkaar daar bij het ontbijt, bereiden maaltijden samen, ontvangen er vrienden. De keuken is een open maar functionele eetkamer met een vriendelijke en ontspannen sfeer.

Het vereist wel enige organisatie om alles ten alle tijde netjes en opgeruimd te houden. De borden worden gewassen terwijl de maaltijden worden bereid, zoals in de grote restaurants. We houden van een mooi versierde tafel met een tafelkleed, bloemen en kaarsen. We passen ook ons servies aan de gelegenheid aan. In onze keuken-eetkamer is de maaltijd een speciale gelegenheid, we vinden het leuk om elke dag als een gezin te genieten van lekkere maaltijden.

Hoe werkt u deze ruimte uit voor uw klanten? Doet u dat in overeenstemming met het project of ziet u het als een afzonderlijke ruimte?

Voor onze particuliere klanten en voor de hotels of kantoren die wij renoveren, zorgen we ervoor dat de keuken een op zichzelf staande ruimte wordt. De indeling van de keuken en de helderheid van de kamer zijn belangrijke criteria. Geïsoleerd of open – afhankelijk van eventuele beperkingen of vereisten – de keuken moet altijd praktisch maar verfijnd zijn. Elk detail is van belang: de credenza, de handgrepen, de elektrische apparaten, de mengkraan en het werkblad laten de meubels tot hun recht komen, of ze nu gelakt zijn of van melamine.

 

Lekker eten is erg belangrijk in de Franse cultuur. Ziet u dit terug in de verzoeken van klanten? 

Het klopt dat wij een van de weinige landen zijn waar maaltijden bereiden een echte traditie is. Voor onze klanten die graag koken en erg gepassioneerd zijn, zal de keuken er professioneler uitzien.

 

Wat zijn uw favoriete materialen?

Onze favoriete materialen zijn die die de tand des tijds kunnen doorstaan: graniet of terrazzo voor het aanrecht, koper voor de handgrepen en mixers, hout.

Zichtbare of verborgen apparaten? 

 

Tegenwoordig worden huishoudelijke apparaten vaak ingebouwd. Dat is makkelijk en je komt niet voor verrassingen te staan. We houden ze graag zichtbaar wanneer de apparaten worden ontworpen als echte voorwerpen zoals de

KitchenAid Iconic Fridge met een retro-look.

 

Focus je graag op een detail? Vertel er ons alles over!

 

Samen met mijn partner Raphaëlle Levet hecht ik veel waarde aan licht en alle kleine details die je keuken een unieke uitstraling geven. 

Ben je je keuken aan het renoveren of wil je je decoratie wat verfijnen? Hier zijn enkele tips die je in gedachten kunt houden:

 - Ga voor slimme opslag. Veel keukenontwerpers bieden tegenwoordig elementen aan die in elke ruimte kunnen worden geïntegreerd. Van de kleinste tot de grootste: je hebt kleine ladekasten, rekken die op maat worden gemaakt, maar ook werkbladen met verzonken openingen. Onthoud: je keuken moet bij jou passen en niet andersom!

- Kies de juiste materialen. Natuursteen en onbewerkt hout hebben een prijs: duurzaamheid!

- Vergeet vooral de details niet. Integendeel, pak groots uit! Als de layout eenmaal klaar is, kun je je concentreren op een extra vleugje charme in de kamer. Mooie deurgrepen, een prachtige lamp, een stijlvol afdruiprek, mooie kranen… Soms maken de kleinste dingen het grootste verschil.

 

Nu je alle sleutels in handen hebt, kun jij je keuken een designer-look geven die zowel stijl als persoonlijkheid uitademt! https://www.brdesigninterieur.com/

 

*De eerste afbeelding: Keuken ontwikkeld in samenwerking met Agathe Lesage en Roberta Becherucci (©BR Design Intérieur)

Gerelateerde inhoud

top

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inloggen

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.