i

Het LAB gaat naar Parijs

De tweede halte van de Serious About Food Kitchen LAB Europese roadshow

Mei is de perfecte maand om Parijs te bezoeken: het is mooi weer en de spannende geuren van design hangen in de stad. De maand begint met D’Days: het gerenommeerde Design Festival in Frankrijk met lezingen, open studio’s en evenementen in vier districten. Het thema van dit jaar is zeer aantrekkelijk: “Laten we spelen!”, een uitnodiging die je onmiddellijk meeneemt naar een leuk, energiek en intrigerend universum. Als Gepassioneerde Makers kunnen we deze uitdaging niet afslaan. Daarom hebben we de vier designroutes gevolgd, Champs Elysées - Palais Royal, Saint-Germain des Prés, Pantin, Marais – Bastille, en bij deze laatste hebben we ons laten onderdompelen in de wereld van KitchenAid.

Het Serious About Food Kitchen LAB vindt plaats van de 10de tot de 14de in Marais, in het prachtige kader van de “Galerie Joseph”: een kunstgalerij dat een referentiepunt is voor designliefhebbers in de stad. Glazen plafonds, stenen muren, houten vloeren en witte kubussen creëren de perfecte omgeving voor de Empire Red Stand Mixer, een tijdloos icoon van het merk, en zijn pasgeboren neefje, de Empire Red Iconic Fridge, net als de ultieme Black Stainless Steel Collectie. Bij KitchenAid weten we dat het nu zo gaat en daar houden we van. Maar wat brengt de toekomst? Een interactieve show presenteert de visie van negen internationale designers van de perfecte keuken voor ons, de Gepassioneerde Makers

Het is iets wat nog niet bestaat, maar wat we al duidelijk en realistisch kunnen zien door de ogen van de creatieve experts. Je kon de negen interpretaties in april voor de eerste keer bekijken in Milaan, ze zijn ook enkele dagen in Parijs om één maand later, in September, naar Londen te vliegen om deel te nemen aan Design Week. 

Rachel Laxer Interiors, Tor Interiors, Victor Vasilev, Kensaku Oshiro, Castiglia Associati, Marc Sadler, Bernhardt & Vella, Massimo Marzorati en Matali Crasset zijn de negen schrijvers van hetzelfde Serious About Food-verhaal. Ze zorgen allemaal voor een persoonlijke toets in het gezamenlijke verhaal. Serious About Food over Serieus Over Eten zijn, betekent Gepassioneerde Makers zijn, houden van creëren en je gedragen als professionele chef-koks, ondersteund door de beste toestellen en, waarom niet, geïnspireerd op een prachtige omgeving. Schoonheid kan echter verschillende gezichten hebben en het LAB is hier om negen mogelijkheden voor jouw keuken te laten zien.

We hebben een gelijkaardige weg bewandeld in Milaan, van de Levende naar de Materiële en de Dynamische keuken, om te eindigen bij de Makers Workshop en het Beyond the Kitchen-concept. Deze laatste categorie wordt voorgesteld door Matali Crasset, de Franse ontwerper die voor de gelegenheid de rol van lokale ambassadeur voor LAB op zich nam. Het project is het futuristische Capsule Végétale wat korte metten maakt met het standaard keukenidee en een zelfvoorzienend systeem voorstelt dat gaat van productie van ingrediënten tot compost, met een volledig uitgeruste KitchenAid-kelder om heerlijke maaltijden uit je kas te bereiden, rechtstreeks op je tafel. Elk project wordt weergegeven met een motion graphic video die zicht geeft op elk detail en elke bijzonderheid van de stijl. In tegenstelling tot de andere acht bezichtigingen, komt Capsule Végétale tot leven en verschijnt het als een 3D-hologram in het midden van de showroom. De zwevende omtrek van de capsule is een magnetisch beeld dat de innovaties achter dit project toelicht. Het hele LAB speelt met lijnen, vormen en lichten om hedendaagse designinspiratie aan te bieden aan liefhebbers van KitchenAid. 

Op de 10de nodigt de KitchenAid-ruimte architecten, ontwerpers, klanten en liefhebbers van het merk uit om de onthulling van het LAB-project mee te maken. Dit wordt een feest van twee vurige passies: de liefde voor eten en de liefde voor design, die samenkomen in een kans om creatieve ideeën te delen en om te genieten van overheerlijke drankjes en hapjes. Het KitchenAid LAB belichaamt perfect de roeping van de D’Days om er een grote speeltuin van te maken: we raken het stevige handvat van een KitchenAid-oven aan, we ontdekken de urban smaak van de Iconische koelkast en dan kijken we of ze in een minimalistische keuken passen of in een postindustriële, in een droom die misschien realiteit wordt. Aan het eind van de dag is Parijs de stad van liefde en magie, en is KitchenAid je beste bondgenoot om je grootste wensen uit te laten komen. Wat zal er gebeuren?

Au revoir, en tot in London! 

Gerelateerde inhoud

top

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inloggen

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.