i

If the kitchen becomes a lab

Een technisch lab van de fijne keuken, zoals die van die ware Chef.

We gaan terug naar het verleden, toen de keuken nog het kloppend hart van het huis was. In de laatste trends op interieurgebied, wordt de keuken omgetoverd tot een modern, multifunctioneel en hi-tech laboratorium, waar men voornamelijk meesterwerken wil creëen. Het gaat niet zozeer meer om de huishoudelijke apparaten die je al tot je beschikking hebt, maar om materiaal, ruimte-indeling en toegang tot je apparaten. De hele ruimte wordt heringedeeld, voor optimaal gemak en functonaliteit, geïnspireerd op de werkruimten van top-chefs die door de jaren heen zijn gecreëerd op basis van hun ervaring. 

Maak kennis met de ´laboratorium-versie´ van de gewone keuken. Tot voorheen nog simpel ´kookeiland´ die zich vaak limiteerde tot verlenging van de huiskamer. Het woongedeelte speelt al jarenlang de hoofdrol in interieurbladen en op woonbeurzen. Maar vandaag de dag is het de keuken die independent en fier in de schijnwerpers staat. De diversiteit van de multifunctionele keukenapparaten verrijken het hele plaatje des te meer en zijn de key-elementen voor het bereiden van een sterrenwaardige gerecht, voor de echte fijnproever.

Want inderdaad, achter deze apparaten zitten de technieken van een chef-kok: zoals de mogelijkheid ´sous-vide´ te kunnen koken,  vacuümverpakt voedsel op relatief lage en constante temperatuur verwarmen om vermenigvuldiging van bacteriën en het verliezen van belangrijke voedingswaarde zoveel modelijk te mijden. Dit is koken op hoog niveau, waarbij je de temperatuur zeer nauwkeurig kunt reguleren zodat ieder product perfect gegaard kan worden.

Buiten de terugkomst van het ´laboratorium´, zal de keuken opnieuw moeten dienen als ontmoetingsplek. De fascinatie voor goede kwaliteit eten en drinken is voor een steeds grotere groep mensen ongetwijfeld een herontdekte passie geworden.

 

De kant-en-klaar maaltijd die binnen no time op tafel staat heeft plaats gemaakt voor smaak, liefde voor traditie, creativiteit, gezonde en organische producten, experimentatie, fantasie en degustaties. De keuken is het etablissement van voeding, smaken en geuren geworden. Een ruimte van socialiteit en warmte, waar men elkaar treft, wordt gekletst, ideeën worden gedeeld en de bereiding van gerechten het onderdeel van gesprek zijn. 

De gerechten worden zo een trai d´union, de rode draad van het gesprek, dat wordt versterkt door eigen imaginatie en door onderzoek die nodig zijn om nieuwe gerechten de creëeren. Tegenwoordig worden deze overigens niet alleen gedeeld met de aanwezige gasten maar met de hele wereld, door foto´s en video´s te delen op social network. De keuken wordt zo een omgeving rijk aan ervaringen en capaciteit, in staat om relativiteit met socialiteit te mengen. Het genot van selectie, keuzes maken en de bereiding geven een extra boost aan de presentatie van het gerecht, bereid met materiaal en technieken van nu. Daardoor kan het beste geleverd worden en precies en hygiënisch gewerkt worden. De ruimte wordt breder en het werkblad functioneler, waardoor de gebruiker makkelijk oplossingen creëert wanneer dat nodig is.

In het merendeel van het aanbod, blijft de geometrie strak en vloeiend, door zo een goede constructie en ook ruimte te creëeren. De sleutelwoorden zijn modulariteit, functionaliteit en sharing. Wanneer hier de mogelijkheid voor is wordt de kookplaat centraal gepositioneerd zodat de bereiding voor iedereen goed zichtbaar is, dit is essentieël in het kitchen-lab concept.

Absoluut belangrijk in dit nieuwe concept zijn de keukenapparaten en tools, onmisbaar en steeds moderner en multifunctioneel. De vormen passen zich perfect aan bij het creatieve arsenaal die het plaatje nog completer maken. De kleuren worden gekozen op basis van het betreffende interieur. Van keukenrobot tot koffiezetapparaat, van mengkom tot fruitmixer, van broodrooster tot fruitpers, van ijsmachine tot mini-oven voor het gebruik van het bakken van wafels, koekjes en cup-cakes, tot en met nodige tools voor cake-design. En nog meer, voor de wijnkenners, decanteerkan, koeler en thermometer: designobjecten die je niet zomaar in een lade wegstopt: in de kitchen-lab worden geëxposeerd als ware kunstobjecten, in een omgeving die zal moeten dienen als punt van ontspanning en creativiteit waar passie en het vervullen van eigen ideeën worden waargemaakt.

Gerelateerde inhoud

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inloggen

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.