i

Londen Design Week 2018: de nieuwe trends

Nieuwe trends zijn zichtbaar, en zetten de keuken in het middelpunt van het huis.

Een van de meest interessante aspecten van een trip is om in de gelegenheid te zijn dingen vanuit een ander perspectief te zien.  En als elke metropool ter wereld een stem claimt als het aankomt om evenementen gewijd aan de kunst, dan is ieder van deze evenementen waardevol, aangezien ze een unieke leessleutel bieden, gedicteerd door de stad zelf.

Neem bijvoorbeeld design: Design Week in Milan trekt de nieuwsgierigen en experts in het veld aan als instituut sinds 1961. Design Week in Londen, nu in zijn 16e editie, trekt de aandacht door zijn vermogen naar design te kijken vanuit een ander perspectief, waarbij een knipoog wordt gemaakt naar moderne kunst, tenmidden van een stad die de perfecte samenvoeging is van historie en innovatie.

In deze editie, die plaatsvond van 15 tot 23 September, gaven meer dan 400 design evenementen, projecten, openbare conferenties en installaties de 11 officiële Design Districten van de stad, variërend van de Design Triangel van Shoreditch in het oosten, tot het Design District in Marylebone in het Western, inclusief het Victoria&Albert Museum (V&A), wat de laatste kaars uitblies als officieel centrum van de design week. Daarnaast markeerde 2018 de terugkeer van de London Design Biennale, ingeluid in 2016, welke plaatsvond in de entourage van Somerset House.

Heel veel ideëen uiteraard. De belangrijkste spelers in de sector lijken unaniem in het scharen van de toekomst van design onder vier sleutelprincipes: herontdekken van  traditie en gezelligheid, materialen en technologie.

Er zijn ook veel innovatieve evenementen rondom deze thema’s, zoals de installatie ontworpen door Scholten&Baijings voor Fortnum&Mason, het luxe warenhuis in Londen, wat ad hoc installaties heeft gecreëerd refererend aan de 5 uur thee ceremonie, dagelijks, gedurende de duur van de beurs, met een 6-meter lange tafel, 80 verschillende producten vanuit de hele  wereld en keramiek ontworpen in Arita, Japan.

Of zelfs de waterfontein van de beroemde Cypriotische ontwerper Michael Anastassiades, die om de vrijwel algehele verdwijning van openbaren fonteinen in steden, verdrongen door plastic flessen, creëerde een bronzen fontein midden in het V&A Museum, geïnspireerd op historische fonteinen in John Madejski Park, om uit te drinken en de plastic fles bij te vullen. "Het moest meer een ervaring zijn, dan alleen maar een stop om een fles te vullen, " zegt Anastassiades, "het moest opgaan in de omgeving en niet proberen de aandacht te trekken.

Het is ook interessant hoe de grote namen in design ruimte boden aan jonge, ontwerpers die het verdienden. In het bijzonder richt de nieuwe generatie van ontwerpers zich op het be denken van nieuwe oplossingen voor de problemen waar jonge mensen tegenaan lopen in een stedelijke woonverbanden, zoals een gebrek aan ruimte: dit is hoe de Draagbare  Keuken werd gecreëerd door Yu Li, een jonge ontwerper die pas is afgestudeerd aan het Royal College of Art, en een mini-keuken maakte, genaamd Assembly, een koffer compleet met alle basisfuncties: een snijplank, een inductiekookplaat, een pot en een pan, een kist voor gereedschap en bestek, een bordenrek en een draagbare doos.

En aangezien de keuken een van de plaatsen is waar altijd met innovatie wordt geëxperimenteerd, dan zijn veel trends (her)ontdekt en bevestigd in de keuken, zoals de in toenemende mate  wijdverspreide  duurzaamheid, recycling en hergebruik van afvalmaterialen van andere processen. Als 2018 een terugkeer markeert naar vakmanschap in ontwerp, wat in staat is om warmte en vorm te geven aan de voorwerpen die ons omringen, dan heeft de race om technologie dit geïmplementeerd (en blijft dit doen) om dagelijkse activiteiten te vereenvoudigen.

De nieuwe trends op het gebied van koken richten zich allemaal op hetzelfde doel: een terugkeer naar traditie, die de herontdekking ziet van de keuken als het middelpunt van het dagelijkse leven binnen de muren van het huis. Onze moderne modus vivendi is in feite de herontdekking van  gezelligheid: de keuken is terug als de plek waar mensen willen zijn en hun dagelijkse activiteiten willen uitvoeren, naast uiteraard het koken. De handeling van eten op zichzelf is gezellig, en beïnvloed het onderzoek naar ruimten en stromingen in huis.

Kitchen 2.0 is verrijkt met automatische functies, om zelfs de kleinste handelingen te vereenvoudigen met innovatieve geïntegreerde technologieën die worden ontwikkeld, bijvoorbeeld een camera in de koelkastdeur, die u de mogelijkheid biedt om op uw smartphone te zien wat u in uw koelkast heeft terwijl u in de supermarkt staat.

Multidisciplinaire en multi-functionele ruimte, functionaliteit gereduceerd tot de essentiële, minimale vormen. Er is minder om naar te kijken, en wat resteert moet mooi en functioneel zijn. Innovatieve, vlekbestendige materialen, met oog voor detail en gevormd tot eenvoudige, schone vormen, beheersen de regels in keukenmeubilair, wat tegelijkertijd wordt verrijkt met gezellig woonruimten die uitnodigen om er de dag in door te brengen. De keuken wordt hierdoor een nieuwe woonkamer, het kloppende hart van het huis, en de perfecte omgeving voor jouw dagelijkse leven. 

Gerelateerde inhoud

top

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inloggen

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.