Basics creme brulee
Gebruik een lepel om de gesmolten suiker op dit heerlijke vla-dessert te breken.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
5
eierdooiers
100 g
basterdsuiker
6 eetlepels
basterdsuiker
450 ml
volle slagroom
150 ml
volle melk
1
vanillestokje
Stap voor stap
Doe de eierdooiers en 100 g basterdsuiker in de kom van de mixer/keukenrobot met de draadgarde. Meng gedurende 1 minuut op snelheid 1.
Verhit de slagroom, melk en vanille tot deze warm zijn. Laat het mengsel rusten tot de belletjes op het oppervlak zijn verdwenen.
Voeg het roommengsel toe aan de geklopte eierdooiers en meng op snelheid 1.
Vul de ovenbestendige ramequins en zet ze in een ovenschaal die tot de helft is gevuld met heet water. Bak 1 uur op 100 °C en laat daarna minstens 3 uur afkoelen in de koelkast.
Strooi een eetlepel basterdsuiker over de crème brûlée en karamelliseer met een koksbrander.