Skip the navigation

Blintzen met honing sinaasappel en zachte kaas

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Honey Orange Cheese Blintzes

Een warm dessert of gewoon een smakelijke traktatie. Deze kaneel-sinaasappelcrêpes zijn snel en eenvoudig te maken met een KitchenAid mixer en blender.

Duration
Totaal30min
Voorbereiden10min
Koken20min

Hulpmiddelen

BlenderBlender
StandMixerStandMixer

Ingrediënten

-

beslag:

375 ml

volle melk

6

grote eieren

55 g

gesmolten boter

2 eetlepels + 2 eetlepels (voor de vulling)

honing

1/2 theelepel + Snufje (voor de vulling)

zout

180 g

bloem

3/4 theelepel

kaneel

1 eetlepel

sinaasappelrasp

-

kaasvulling:

160 g

cottagecheese

245 g

ricotta (uitgelekt)

1

grote eidooier

1 theelepel

vanille

Stap voor stap

  1. Doe alle ingrediënten voor het beslag in de blender en mix 10 seconden op snelheid 4. Houd het deksel op de blenderkan en zet de kan ten minste 20 minuten in de koelkast om het beslag te laten rusten.


  2. Verhit een koekenpan van 24-26 cm met antiaanbaklaag op middelhoog vuur om de crêpes in te bakken. Gebruik een bakkwast om het oppervlak licht in te vetten. Schenk ongeveer een halve soeplepel beslag in de hete pan en kantel/draai de pan zodat de hele bodem wordt bedekt met een dunne, gelijkmatige laag beslag. Laat ongeveer 1 minuut bakken totdat de bovenkant is gestold. Keer de crêpe vervolgens om en bak de andere kant kort (niet langer dan 5 seconden). Leg de crêpe op een bakplaat. Herhaal deze stappen met het resterende beslag en stapel de crêpes op elkaar. Zet apart.


  3. Maak de kaasvulling. Bevestig de garde aan de mixer. Voeg de kazen, de eidooier, de vanille en het zout toe en mix 30 seconden op snelheid 4.


  4. Bereid de blintzen voor. Leg een crêpe voor je neer. Voeg twee eetlepels kaasvulling toe, ongeveer 2,5 cm van de onderkant van de crêpe en met ongeveer 2,5 cm ruimte over aan beide kanten. Vouw de onderste rand omhoog over de vulling en druk deze iets aan. Vouw de zijkanten naar binnen (om de kaasvulling op de plek te houden) en rol vervolgens de crêpe op tot een kleine, gevulde sigaar, met de naad aan de onderkant. Leg de blintz apart op je bakplaat en vul de resterende crêpes. (Opmerking: deze stap kun je een dag van tevoren doen. Je kunt de bereide blintzen afgedekt op de bakplaat in de koelkast bewaren.)


  5. Als je wilt gaan eten, smelt je een beetje boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg 2 tot 3 blintzen in de pan, dek af en bak ze 2-3 minuten of totdat ze goudbruin zijn. Gebruik een spatel om de blintzen voorzichtig te keren (schuif de spatel in dezelfde richting als de onderste naad om te voorkomen dat deze opengaat), dek de pan weer af en laat ze nog eens 2 minuten bakken.


  6. Serveer warm met zure room, honing en sinaasappelmarmelade.