Bloemkoolveloute
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
540 ml
groentebouillon
550 g
gestoomde bloemkool (1 grote)
55 g
gepelde en geschaafde amandelen
3/4 theelepel
theelepel natuurzout of meer naar smaak
1/2 theelepel
geel curry-poeder of meer naar smaak
1/4 theelepel
uienpoeder
1/4 theelepel
knoflookpoeder
Stap voor stap
Doe alle ingrediënten in de mengbeker van de KitchenAid® Power Plus®-blender. Sluit het deksel en stel het Adapti-Blend™ Soup-programma in.
Pureer totdat het toestel zichzelf uitschakelt.
U kunt ook ongeveer 5 minuten pureren en de snelheid geleidelijk aan opvoeren van 1 tot 10.
De soep komt heet uit de blender.
Breng op smaak met zout en garneer met fijngehakte peterselie of bieslook. Serveer met geroosterd brood of een lepel gekookte granen.
1 grote bloemkool levert ongeveer 525 g rauwe bloemkool op die gestoomd 550 g weegt.