Skip the navigation

Kerriekip met gevulde gepofte aardappelen

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Curry chicken stuffed baked potatoes

Duration
Totaal1h15
Voorbereiden30min
Koken45min

Hulpmiddelen

MeatGrinderMeatGrinder
StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

2

gekookte aardappels

25 g

geraspte goudse kaas

200 g

kip

1 theelepel

kerriepoeder

1 snufje

grounded nutmeg

1 snufje

zout

1 snufje

peper

Stap voor stap

  1. Zet de fijne maalschijf op de voedselmolen en bevestig deze aan de KitchenAid keukenrobot. Plaats het voedselblad erbovenop, en zet een middelgrote kom onder de molen.


  2. Snijd de kip in reepjes, zet de keukenrobot op snelheid 2 en haal de kip door de voedselmolen. Druk indien nodig met de wisser naar beneden.


  3. Breng op smaak met het kerriepoeder, de kaas, 1/3 theelepel zout, peper en nootmuskaat, en meng alles met een lepel.


  4. Haal de fijne maalschijf van de voedselmolen en vervang deze door het worstvulapparaat.


  5. Was de aardappels en haal met een appelboor de kern uit elke aardappel.


  6. Plaats de tuit van het worstvulapparaat in de holte van de aardappel en vul deze met de kipvulling. Vul alle 4 de aardappels.


  7. Zet de aardappels 30 minuten in de voorverwarmde oven op 200°C en serveer.


  8. Maak er een bijzondere amuse van door ze in plakjes te snijden en te serveren met een kerriedipsaus.