Skip the navigation

Kokosijs

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Coconut Ice Cream

Dit zuivelvrije kokosijs, dat wordt bereid met kaffir limoenblaadjes en citroengras, is verfrissend en vol smaak!.

Duration
Totaal1h
Voorbereiden45min
Koken15min

Hulpmiddelen

IceCreamMakerIceCreamMaker
StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

450 g

kokosmelk

450 g

kokosroom

80 ml

agavesiroop

50 g

suiker

1/2 theelepel

zout

5

kafferlimoenblaadjes

1

citroengras

Stap voor stap

  1. Doe de kokosmelk, kokosroom, agavesiroop, suiker en het zout in een steelpan en klop alle ingrediënten door elkaar. Voeg de kaffir limoenblaadjes toe. Kneus het citroengras en doe het in de steelpan. Verhit het mengsel op middelhoog vuur tot het suddert, en roer het regelmatig door. Zodra het mengsel begint te sudderen, roer je het gedurende 2 minuten lang voortdurend door, waarna je de pan van het vuur neemt.

  2. Laat het kokosmengsel afkoelen. Verwijder de kaffir limoenblaadjes en het citroengras. Doe het mengsel in een luchtdicht bakje en laat het tot de volgende dag afkoelen in de koelkast.

  3. Bevestig de IJsmachine aan de KitchenAid mixer/keukenrobot. Zet de mixer op snelheid Roeren en giet het koude kokosijsmengsel in de vrieskom terwijl de mixer draait. Laat de mixer het ijsmengsel gedurende 20 minuten roeren of tot het de consistentie van softijs heeft.

  4. Doe het ijs in een afsluitbaar diepvriesbakje en plaats dit nog 3 uur in de vriezer. Na het bevriezen kun je het ijs het beste direct consumeren.

  5. Serveertip: serveer met geroosterde kokosvlokken.