Aardappelpuree met knoflook
Een perfect bijgerecht voor elke maaltijd.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
1 kg
aardappelen
2 teentjes
knoflook
150 ml
melk
50 g
boter
1/2 theelepel
zout
1/2 theelepel
peper
1/2 theelepel
nootmuskaat
1
eidooier
Stap voor stap
Schil en snijd de aardappelen. Pel de knoflook. Doe aardappelen en knoflook in een pan met koud water en breng aan de kook. Doe een deksel op de pan en kook zolang tot je er met een mes gemakkelijk doorheen kunt snijden.
Laat de aardappelen en knoflook uitlekken en doe ze in de kom van een mixer/keukenrobot met de platte menghaak met flexibele rand.
Meng de aardappelen op snelheid 4 totdat er geen klonten meer zijn. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng tot alles is opgenomen.