Vorige bladzijde

Chocolade rolbiscuit van Roger Van Damme

Het geliefde dessert van chef Roger Van Damme? Een chocolademousse rol, superlekker! Het enige wat je hoeft te doen is je liefde verklaren.

Begin met koken

Benodigdheden

Mixers

Mixers

Spiraalsnijder

Spiraalsnijder

Details

14

Ingrediënten

5

Stappen

Tijd

60'

Voorbereiding

10'

Koken

70'

Totaal

Ingrediënten

  • 4eieren
  • 120 gsuiker
  • 60 gpatisseriebloem
  • 40 gmaïszetmeel
  • 20 gcacaopoeder
  • 40 ggesmolten boter
  • 850 groom
  • 85 gmelk
  • 110 gsuiker
  • 225 gpure chocolade
  • 4gelatineblad, geweekt
  • 1 handvatrood fruit
  • 6 eetl. soepgesmolten chocolade
  • 2 eetl. soepchocolade hartjes
Maak het nu
  • Step 1

    De dag van te voren, verwarm de room met de melk en suiker op een zacht vuur tot 60°C. Giet het warme mengsel op de chocolade en klop los. Knijp de gelatine uit en voeg toe. Blender de mousse kort, giet in een koude kom en dek af met plasticfolie. Zet 24 uur in de koelkast.

  • Step 2

    Verwarm de oven voor op 220°C. Klop de eieren met de suiker op een zacht vuur los tot een temperatuur van 45°C. Haal van het vuur en klop nog 3 minuten koud in de keukenrobot. Zeef de bloem en het maïszetmeel, meng het cacaopoeder eronder en spatel door het beslag.

  • Step 3

    Roer er de gesmolten boter door en giet het beslag op een bakplaat met anti-aanbakmat. Strijk het beslag uit in een dunne laag. Bak de biscuit 4 minuten af in de oven. Haal de biscuit uit de oven, dek af met een anti-aanbakmat, zet er een tweede bakplaat op, draai om en verwijder de warme bakplaat. Laat de biscuit afkoelen.

  • Step 4

    Verwijder het anti-aanbakmatje van de biscuit, leg er een vel bakpapier op en draai om met behulp van een tweede bakplaat. Klop de mousse luchtig in de keukenrobot en smeer een dun laagje uit over de biscuit. Snijd de randen bij en rol op. Verwijder het papier en strijk de rol in met een laagje chocolademousse.

  • Step 5

    Doe gesmolten chocolade in een spuitzak en decoreer de biscuit. Werk af met geschaafde chocolade en enkele dotjes chocolademousse.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Perfect pizzadeeg

Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!

  • 65' Voorbereiding
  • 20' Koken

Hamburgerbroodjes

Laat de in de winkel gekochte broodjes voor wat ze zijn en maak thuis je eigen hamburgerbroodjes.

  • 15' Voorbereiding
  • 20' Koken

Banaan-havermoutpannenkoeken

Deze pannenkoeken zonder bloem zijn zeer smakelijk en snel gemaakt in een blender.

  • 5' Voorbereiding
  • 15' Koken

Chocolade rolbiscuit van Roger Van Damme

Step 1

De dag van te voren, verwarm de room met de melk en suiker op een zacht vuur tot 60°C. Giet het warme mengsel op de chocolade en klop los. Knijp de gelatine uit en voeg toe. Blender de mousse kort, giet in een koude kom en dek af met plasticfolie. Zet 24 uur in de koelkast.

Step 2

Verwarm de oven voor op 220°C. Klop de eieren met de suiker op een zacht vuur los tot een temperatuur van 45°C. Haal van het vuur en klop nog 3 minuten koud in de keukenrobot. Zeef de bloem en het maïszetmeel, meng het cacaopoeder eronder en spatel door het beslag.

Step 3

Roer er de gesmolten boter door en giet het beslag op een bakplaat met anti-aanbakmat. Strijk het beslag uit in een dunne laag. Bak de biscuit 4 minuten af in de oven. Haal de biscuit uit de oven, dek af met een anti-aanbakmat, zet er een tweede bakplaat op, draai om en verwijder de warme bakplaat. Laat de biscuit afkoelen.

Step 4

Verwijder het anti-aanbakmatje van de biscuit, leg er een vel bakpapier op en draai om met behulp van een tweede bakplaat. Klop de mousse luchtig in de keukenrobot en smeer een dun laagje uit over de biscuit. Snijd de randen bij en rol op. Verwijder het papier en strijk de rol in met een laagje chocolademousse.

Step 5

Doe gesmolten chocolade in een spuitzak en decoreer de biscuit. Werk af met geschaafde chocolade en enkele dotjes chocolademousse.

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.