Skip the navigation

Hummus van kikkererwten en bieten

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Chickpea and beet hummus

Deze romige hummus is een kleurrijke, heerlijke snack die je op elk feestje kunt serveren.

Duration
Totaal1h10
Voorbereiden10min
Koken1h

Hulpmiddelen

BlenderBlender

Ingrediënten

Serveren

1/2

rode biet

40 g

tahini

30 ml

citroensap

30 g

ricotta

150 g

kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt

1/2 teentje

knoflook

1/2 theelepel

salt

1/4 theelepel

pepper

Stap voor stap

  1. Prik met een mes een paar gaten in de biet.


  2. Wikkel in aluminiumfolie en bak 60 minuten op 220 °C in een voorverwarmde oven tot je er met een mes gemakkelijk doorheen kunt snijden.


  3. Laat afkoelen en verwijder de schil.


  4. Doe het citroensap, de tahini, ricotta, kikkererwten, knoflook, biet, zout en peper in de kan van de KitchenAid K400 blender.


  5. Meng op snelheid 5 tot de hummus volledig glad is.