Pastarollerhulpstuk voor de mixer/keukenrobot. Rol pastadeeg gelijkmatig uit voor lasagne, linguine en meer.
E-MAIL MIJ BIJ BESCHIKBAARHEID
Ontvang een e-mail wanneer het weer op voorraad is.
Houd er rekening mee dat je e-mailadres wordt verwerkt in overeenstemming met onze privacymelding
Je hoort het als eerste wanneer het weer op voorraad is.
Wat de pastaroller doet, kun je ook op traditionele wijze met de hand doen. Met tijd en handigheid kun u papierdunne pastavellen maken die klaar zijn om te worden gesneden. Je hebt een deegroller en een klein beetje geduld nodig. Breng je zelfgemaakte pastadeeg op kamertemperatuur nadat je het goed hebt laten rusten en verdeel het in stukken. Strooi wat bloem op het aanrecht en de deegroller om plakken te voorkomen. Of doe je armen een lol en gebruik de pastaroller om het zware werk voor je te doen.
Als je niet zeker weet naar welke dikte je toe moet met de pastaroller, volgt dan deze gids:
1 of 2: Deeg kneden en dunner maken
3: Dikke 'knoedels'
4: Eiernoedels
4 of 5: Lasagne, fettuccine, spaghetti, ravioli
6 of 7: Tortellini, dunne fettuccine, linguini fini
7 of 8: Linguini, 'engelenhaar' of capellini
Wanneer je prachtige dunne pastavellen hebt en ze op de gewenste manier hebt gesneden, moeten ze drogen. Om ruimte te besparen en de pasta gelijkmatig aan de lucht te drogen, kun je het pastadroogrek van KitchenAid (afzonderlijk verkrijgbaar) gebruiken. Met dit spiraalvormige droogrek beschik je over het equivalent van drie meter droogruimte. Haal de staaf uit de paal om de pastavellen of -slierten mee op te vangen als ze uit de roller komen. Je mag trots zijn op je creatie.
Nadat je eenmaal het plezier hebt ontdekt van het maken van vers deeg met de deeghaak op de KitchenAid mixer/keukenrobot (afzonderlijk verkrijgbaar), is het tijd om te rollen.
Laat het deeg ten minste een half uur rusten (of koel het maximaal 24 uur in de koelkast), zodat de gluten zich kunnen ontspannen. Dit maakt het makkelijker om te rollen. Het deeg moet licht plakkerig zijn en net vochtig genoeg om er een bal van te vormen.
Het duurt ongeveer 15 minuten voordat je verse pastavellen klaar zijn om te koken of te bewaren. Hang de strengen aan een pastadroogrek of iets vergelijkbaars zodat de lucht er aan alle kanten goed bij kan.
Wat is jouw favoriet? En dat van de kinderen? Klassieke spaghetti of stevige fettuccine? Je kunt verse, authentieke noedels naar keuze maken met je pastavellen. Als je de pastaroller hebt gebruikt, kies je de pastasnijder (afzonderlijk verkrijgbaar) en plaats je deze op de accessoirenaaf van de mixer/keukenrobot. Voer vervolgens je bereide pastavellen door. Simpel! De gelijke strengen die uit de professionele snijder komen, zijn een lust voor het oog en je kunt ze meteen koken of drogen voor later.
Nadat je in je eigen keuken pastadeeg hebt gemaakt met je mixer/keukenrobot, kun je er dunne pastavellen van rollen met deze pastaroller. Deze roestvrijstalen pastaroller, ontworpen voor gemak en controle, is een optionele accessoire die stevig vastzit aan de accessoirenaaf van je mixer/keukenrobot. Je kunt vellen van elke gewenste dikte maken met behulp van de 8 dikte-instellingen. Begin altijd bij de breedste instelling (nummer 1) en stel dan de dikte op de schaal geleidelijk aan hoger in, terwijl je het deeg erdoor blijft rollen. Dik voor tagliolini, medium voor lasagne of dun voor linguine of engelenhaarpasta. Je moet het deeg er minstens 3 keer op elke stand doorhalen, het telkens weer vouwen en er dan opnieuw doorhalen. Vergeet niet om het deeg met bloem te bestrooien zodat het niet blijft plakken! De pastavellen zijn maximaal 14 cm breed en perfect glad en gelijkmatig, klaar voor gebruik met de KitchenAid pastasnijderaccessoires (afzonderlijk verkrijgbaar). Deze professionele pastaroller wordt geleverd met een handige reinigingsborstel om stukjes deeg te verwijderen als je klaar bent.