Skip the navigation

Aardbeienijs

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Strawberry ice cream

Vol en romig aardbeienijs waar iedereen van zal smullen.

Duration
Totaal4h50
Voorbereiden20min
Rusten4h30

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer
IceCreamMakerIceCreamMaker

Ingrediënten

Serveren

450 g

aardbeien

9 eetlepel

citroensap

2

eidooiers

170 g + 60 g

basterdsuiker

360 g

zware room

360 g

volle melk

Stap voor stap

  1. Plaats de vrieskom een nacht in de vriezer.

  2. Doe de eidooiers en de grootste hoeveelheid suiker in de kom van de mixer/keukenrobot. Bevestig de draadgarde en meng op snelheid 10 gedurende 3 minuten tot het mengsel een lichtere kleur heeft.

  3. Doe de melk en de room in een schenkbeker. Zet de snelheidshendel op 4 en giet de room en de melk langzaam bij het eimengsel. Blijf mixen totdat alles gemengd is en er luchtig uitziet. Laat 30 minuten afkoelen in de koelkast.

  4. Snijd de toppen van de aardbeien. Bedek de aardbeien met 60 gram suiker en het citroensap en laat 30 minuten rusten.

  5. Doe de aardbeien in een blender en laat de blender 30 seconden draaien op snelheid 6.

  6. Spatel de gemixte aardbeien door de room tot alles net gemengd is. Let erop dat je de room niet te lang mengt.

  7. Haal de vrieskom uit de vriezer. Bevestig de vrieskom aan de mixer/keukenrobot.

  8. Zet de snelheidshendel op 4 en schenk het roommengsel in de kom. Zorg ervoor dat de mixer draait voordat je het mengsel inschenkt.

  9. Wacht 15-20 minuten tot het ijs er als softijs uitziet. Giet het mengsel vervolgens in een (luchtdichte) beker, wikkel deze in huishoudfolie en zet het geheel 4 uur in de vriezer.