Skip the navigation

Bagels

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Bagels

Heerlijk stevige bagels uit je eigen keuken. Kan het nog lekkerder?

Duration
Totaal2h10
Voorbereiden1h50
Koken20min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

9 g

actieve droge gist

1,5 theelepel

zout

550 g

tarwebloem

1.5 theelepel

lichtbruine suiker

3 eetlepel

baksoda

1

ei

330 ml

water, lauwwarm

1,5 theelepel

zaadjes naar keuze voor de topping

Stap voor stap

  1. Doe de gist in het lauwwarme water en laat dit twee minuten rusten.

  2. Doe de bloem, de suiker en het zout in de kom van de mixer/keukenrobot en bevestig de kneedhaak.

  3. Begin met mengen op snelheid 2 en voeg langzaam het water met gist toe. Kneed twee minuten op snelheid 2.

  4. Maak een bal van het deeg. Doe het deeg in een licht ingevette kom, dek die af met plastic folie en laat het deeg een uur rusten op een warme plek.

  5. Leg het op een met bloem bestoven oppervlak. Verdeel het deeg in tien porties en rol elke portie tot een kleine bal. Laat ze dertig minuten rusten.

  6. Maak gaten in de ballen.

  7. Kook water en voeg de baksoda toe. Dompel elke bal 20 tot 30 seconden onder.

  8. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de bagels daar op. Bestrijk de bagels met ei en bestrooi ze met zaadjes.

  9. Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.