Skip the navigation

Banaan bosbessenbrood

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Banana-Blueberry Bread

Waarom zou je concessies doen aan de smaak? Dit brood is vochtig en heerlijk met veel banaan en bosbessensmaak! Je vrienden en familie zullen er dol op zijn.

Duration
Totaal1h5
Voorbereiden10min
Instelling10min
Koken45min

Hulpmiddelen

BlenderBlender

Ingrediënten

Serveren

3

gevlekte bananen

100 g

speltbloem

100 g

havervlokken

120 ml

spuitwater

80 g

siroop (suikerbiet, ahorn of andere naar keuze)

2 theelepel

bakpoeder

80 g

bosbessen, bevroren

Stap voor stap

  1. Verwarm de oven voor op 170-180°C.

  2. Vet een broodblik van 24 x 10 cm in.

  3. Meng de ingrediënten, behalve de bosbessen, in de mengbeker.

  4. Draai het deksel vast en mix totdat de ingrediënten goed vermengd zijn.

  5. Werk de bosbessen door het beslag en giet het mengsel in het blik.

  6. Bak 40-45 minuten of totdat een spies er in het midden schoon uitkomt.

  7. Laat het brood 10 minuten afkoelen, haal het dan uit het blik en laat het helemaal afkoelen.