Skip the navigation

Bramen kiwi schaafijs

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Blackberry Kiwi Shave Ice

Een kleurrijk, heerlijk gerecht. Een feest voor je ogen en je smaakpapillen.

Duration
Totaal30min
Voorbereiden30min

Hulpmiddelen

IceShaverIceShaver
StandMixerStandMixer

Ingrediënten

4

pucks met gewoon water en verse bramen

440 g

bramen

180 ml

water

130 g

suiker

30 ml

sap van 1 citroen

snufje

zout

2

kiwi's, in vieren gesneden plakjes (50 g)

Stap voor stap

  1. 1 dag van tevoren: Vul de vormen met 40 g bramen (ongeveer 10-12 bramen). Vul met water tot aan de vullijn en zet 12 tot 24 uur in de vriezer.

  2. 1 dag van tevoren: Meng 400 g bramen, 180 ml water, 130 g suiker, citroensap en een snufje zout in een steelpan. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur op de middelste stand en laat 15 minuten zachtjes koken. Pureer in afgedekte blender en zorg dat er geen hete vloeistof opspat. Zeef het mengsel en laat het door en door afkoelen.

  3. Op de dag zelf: Schil en snij de kiwi in plakjes. Doe dit in een kom en bewaar als garnering.

  4. Voor dit recept is temperen nodig. Bevestig het grove schaafmesaccessoire. Schaaf het ijs met de bevroren bramen in een kom of schaal. Giet de siroop over het ijs. Garneer het ijs met de kiwi.

  5. *Je kunt in plaats van bramen ook frambozen, aardbeien of blauwe bessen of een mengsel hiervan gebruiken.

  6. *Je kunt deze siroop met het fijne mesaccessoire over het schaafijs gieten. Verdun de siroop met een beetje koud water voor fijner ijs.

  7. *Het is normaal dat deze schaafijssiroop drijft op het ijs en niet met het ijs vermengt. Dat is geen probleem, omdat de bramensmaak al in het ijs zit.