Skip the navigation

Cannelloni met kalkoen en mortadella

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Turkey and mortadella cannelloni

Duration
Totaal1h30
Voorbereiden45min
Koken45min

Hulpmiddelen

PastaRollerPastaRoller
StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

150 g

kalkoenborst

75 g

mortadella

500 ml

bechamelsaus

25 g

sjalotjes

150 g

tarwemeel

2

middelgrote eieren

50 g

geraspte parmezaanse kaas

pinch

gemalen nootmuskaat

3 eetlepels

extra vergine olijfolie

Snufje

zout

Snufje

gemalen peper

Stap voor stap

  1. Bevestig de voedselmolen aan de keukenrobot, voorzien van de fijne maalschijf. Zet de keukenrobot op snelheid 4 en maal de sjalotjes, kalkoen en mortadella.


  2. Verwarm 3 eetlepels olie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg het gemalen vlees toe. Roer tot het helemaal zacht is en het vocht is verdampt (5-8 minuten). Haal de pan van het vuur en breng op smaak met nootmuskaat, zout, peper en geraspte kaas.


  3. Doe de eieren, het meel en het zout in de kom van de keukenrobot. Bevestig de kom en de deeghaak aan de keukenrobot en zet deze op snelheid 2. Laat 2-3 minuten kneden. Is het deeg te droog, voeg dan één voor één een paar lepels water toe.


  4. Haal het deeg uit de kom en verdeel het in 4 stukken. Kneed een stuk met je handen tot een platte, rechthoekige vorm. Wikkel de andere stukken in huishoudfolie om te voorkomen dat ze uitdrogen.


  5. Bevestig de pastavelroller aan je keukenrobot en stel deze in op dikte 1. Zet de keukenrobot op snelheid 2 en haal het pastadeeg door de pastavelroller. Vouw het deeg in tweeën en haal het nogmaals door de roller. Doe dit meerdere keren voor mooi zacht deeg.


  6. Strooi wat meel over beide zijden van het deeg, zet de roller op dikte 3 en haal het deeg door de roller. Zet de dikte vervolgens op 4.


  7. Snijd de pastavellen in vierkantjes van zo'n 10 cm breed. Schep 2 eetlepels vulling in het midden van elk vierkantje en rol ze alle 12 op tot gevulde cannelloni.


  8. Bedek de ingevette bodem van een bakvorm met de helft van de bechamelsaus, leg de cannelloni er op een rijtje in en bedek met de rest van de saus. Bestrooi met geraspte kaas en zet ze 30 minuten in de oven op 200°C.


  9. Serveer ze heet, met een kleine gemengde salade erbij.


  10. Ook lekker met vis: vervang de kalkoen en mortadella door 500 g verse zalmfilet en volg verder het recept.