Chocolade en muntpudding
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
120 ml
ongezoete amandelmelk
180 ml
pure ahornsiroop of meer naar smaak
52 g
rauw cacaopoeder of ongezoet cacaopoeder
33 g
romige amandelboter
1/4 theelepel
pepermuntextract of meer naar smaak
- snufje
zeezout
4
middelgrote avocado's, ontpit en geschild
30 g
gepelde hennepzaadjes of 35 g gepelde en geschaafde amandelen om te serveren
Stap voor stap
Doe de melk, ahornsiroop, amandelboter, het pepermuntextract en het zout in de mengbeker van de KitchenAid® Power Plus®-blender, sluit het deksel en pureer 5 tot 10 seconden op snelheid 4 om goed te mengen.
Voeg de avocado's toe, sluit het deksel, verwijder de dop uit het deksel en steek er de stamper in.
Houd de stamper stevig vast en pureer 30 seconden op een snelheid van 11 tot 20. Begeleid de ingrediënten tussen de messen totdat het mengsel glad en romig is.
Schep in vier dessertschaaltjes of cocktailglazen en laat een uur of twee koud worden in de vriezer.
Serveer met hennepzaadjes of gepelde amandelen.
U kunt het pepermuntextract weglaten en alleen chocoladepudding maken.