Citroencheesecakemousse
Een zijdezacht dessert met een knapperige bodem van je favoriete koekjes.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
20-40 g
droge koekjes
20 cl
zware room
200 g
roomkaas
150 g
lemon curd
1
citroen
1/4 theelepel
vanille-extract
75 g
poedersuiker, gezeefd
Stap voor stap
Verkruimel de koekjes met een hakmolen of foodprocessor. Verdeel de kruimels over de serveerglazen.
Doe de slagroom in de kom van de mixer/keukenrobot met de draadgarde. Ga langzaam naar snelheid 8 en mix totdat je zachte pieken ziet.
Vervang de draadgarde door de platte menghaak. Voeg roomkaas, lemon curd, vanille-extract, rasp van 1 citroen en poedersuiker toe. Mix op snelheid 2 tot een glad mengsel.
Lepel het citroencheesecakemengsel op de bodem van verkruimelde koekjes en zet de glazen ten minste 6 uur in de koelkast.
Garneer met een schijfje citroen, slagroom en fruit naar keuze.