i
Vorige bladzijde

De perfecte manhattan kaastaart

Verwarm de KitchenAid Twelix Artisan oven voor op 180°C (160°C bij een heteluchtoven). Vet de bodem en zijkanten van een springvorm met een diameter van 23 cm in en leg er vervolgens een vel bakpapier in.

Begin met koken

Details

14

Ingrediënten

5

Stappen

Tijd

20'

Voorbereiding

20'

Totaal

Ingrediënten

  • -voor de bodem
  • 75 gongezouten boter, plus wat extra voor het invetten
  • 300 gvolkorenkoekjes, verkruimeld
  • -voor de vulling
  • 1 kgverse kaas (hoe droger hoe beter)
  • 250 ggoudkleurige basterdsuiker
  • 3 tlgewone bloem
  • 1 tlvanille-extract
  • 3grote eieren
  • 300 mlzure room
  • 1citroen, fijngeraspte zeste en het sap
  • 150 mlzure room
  • 1 elgoudkleurige basterdsuiker
  • -goudkleurig poedersuiker voor de decoratie
Maak het nu
  • Stap 1

    Verwarm de KitchenAid Twelix Artisan oven voor op 180°C (160°C bij een heteluchtoven). Vet de bodem en zijkanten van een springvorm met een diameter van 23 cm in en leg er vervolgens een vel bakpapier in.

  • Stap 2

    Voor de bodemkorst, smelt de boter in een middelgrote pan en roer deze vervolgens onder de koekjeskruimels. Druk het mengsel aan op de bodem van de ingevette bakvorm en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster terwijl je de vulling klaarmaakt.

  • Stap 3

    Voor de vulling, verhoog de oventemperatuur naar 220°C (200°C bij heteluchtoven). Klop de roomkaas in de Artisan mixer/keukenrobot met het menghulpstuk ongeveer 2 minuten tot deze romig is, voeg vervolgens geleidelijk de suiker toe, gevolgd door de bloem. Doe er daarna het vanille-extract, de citroenzeste en het citroensap bij, en klop er vervolgens een ei per keer onder. Roer er de zure room onder tot alles goed gemengd is. Het beslag moet glad, licht en enigszins luchtig zijn.

  • Stap 4

    Giet de vulling in de ingevette bakvorm. De bovenkant moet zo glad mogelijk zijn. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur naar 140°C (120°C bij heteluchtoven) en bak nog eens 25 minuten. Als je zacht met de vorm schudt, moet de vulling licht wiebelen. Schakel de oven uit. Laat de kaastaart 2 uur in een gesloten oven afkoelen . De kaastaart kan een beetje barsten tijdens het afkoelen.

  • Stap 5

    Voor het glazuur, combineer de zure room met de basterdsuiker. Bestrijk er de koude kaastaart mee tot aan de randen en zet een nacht in de koelkast. Strooi er poedersuiker over alvorens op te dienen.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Perfect pizzadeeg

Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!

  • 65' Voorbereiding
  • 20' Koken

Hamburgerbroodjes

Laat de in de winkel gekochte broodjes voor wat ze zijn en maak thuis je eigen hamburgerbroodjes.

  • 15' Voorbereiding
  • 20' Koken

Banaan-havermoutpannenkoeken

Deze pannenkoeken zonder bloem zijn zeer smakelijk en snel gemaakt in een blender.

  • 5' Voorbereiding
  • 15' Koken

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor nieuws en aanbiedingen van KitchenAid en profiteer van 5% korting op je volgende aankoop.

INSCHRIJVEN

Ik begrijp en erken de inhoud van de Privacyverklaring en:


a) Ik ga ermee akkoord om aangepaste marketingcommunicatie te ontvangen van KitchenAid en andere merken van WhirlPool Corporation, evenals een eenmalige 5% korting op mijn volgende aankoop.



Je kunt je persoonlijke kortingscode maar één keer verzilveren op kitchenaid.nl. Deze kan niet worden gecombineerd met andere KitchenAid kortingen of promoties. Je ontvangt de kortingscode via een e-mail wanneer je je voor de eerste keer aanmeldt. Je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

De perfecte manhattan kaastaart

Stap 1

Verwarm de KitchenAid Twelix Artisan oven voor op 180°C (160°C bij een heteluchtoven). Vet de bodem en zijkanten van een springvorm met een diameter van 23 cm in en leg er vervolgens een vel bakpapier in.

Stap 2

Voor de bodemkorst, smelt de boter in een middelgrote pan en roer deze vervolgens onder de koekjeskruimels. Druk het mengsel aan op de bodem van de ingevette bakvorm en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster terwijl je de vulling klaarmaakt.

Stap 3

Voor de vulling, verhoog de oventemperatuur naar 220°C (200°C bij heteluchtoven). Klop de roomkaas in de Artisan mixer/keukenrobot met het menghulpstuk ongeveer 2 minuten tot deze romig is, voeg vervolgens geleidelijk de suiker toe, gevolgd door de bloem. Doe er daarna het vanille-extract, de citroenzeste en het citroensap bij, en klop er vervolgens een ei per keer onder. Roer er de zure room onder tot alles goed gemengd is. Het beslag moet glad, licht en enigszins luchtig zijn.

Stap 4

Giet de vulling in de ingevette bakvorm. De bovenkant moet zo glad mogelijk zijn. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur naar 140°C (120°C bij heteluchtoven) en bak nog eens 25 minuten. Als je zacht met de vorm schudt, moet de vulling licht wiebelen. Schakel de oven uit. Laat de kaastaart 2 uur in een gesloten oven afkoelen . De kaastaart kan een beetje barsten tijdens het afkoelen.

Stap 5

Voor het glazuur, combineer de zure room met de basterdsuiker. Bestrijk er de koude kaastaart mee tot aan de randen en zet een nacht in de koelkast. Strooi er poedersuiker over alvorens op te dienen.

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inloggen

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.