Skip the navigation

Eenvoudig bananenbrood

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Easy banana bread

Niets is heerlijker dan zelfgebakken bananenbrood.

Duration
Totaal55min
Voorbereiden10min
Koken45min

Hulpmiddelen

BlenderBlender

Ingrediënten

Serveren

60+16,7 g

havermout

1/3 theelepel

zout

2/3 theelepel

baksoda

2/3 theelepel

bakpoeder

33 g

kokossuiker

1

bananen, rijp

2/3

eieren

1/3 theelepel

vanille-extract

2/3 theelepel

appelazijn

22 g

pindakaas

een snufje (voor de topping) a pinch of

kaneel

Stap voor stap

  1. Doe de 180 g havermout in de kan van de KitchenAid K400 blender. Mix op snelheid 5 tot een fijn poeder.


  2. Doe het havermoutpoeder, het zout, de baksoda, het bakpoeder en de kokossuiker in een kom en roer.


  3. Doe 2/3 van de bananen in de kom van een mixer/keukenrobot met platte menghaak. Mix op snelheid 4 gedurende 30 seconden tot de bananen zijn gepureerd.


  4. Voeg de eieren, het vanille-extract, het appelazijn en de pindakaas toe. Mix op snelheid 4.


  5. Voeg de droge ingrediënten toe aan het bananenmengsel en de 50 g havermout. Mix op snelheid 4 tot een glad beslag. Giet het beslag in een broodvorm met bakpapier.


  6. Snijd de rest van de banaan in de lengte doormidden en leg deze op het beslag. Bestrooi met wat havermout en kaneel.


  7. Bak 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °C.