Stap 1
Giet het warme water in een kom. Voeg gist toe en meng. Laat dit 5 minuten staan.
Stap 2
Doe bloem, zout en suiker in een kom van de mixer/keukenrobot met kneedhaak. Zet de snelheidshendel op 2 en mix 30 seconden.
Stap 3
Voeg gistmengsel, melk, losgeklopte eieren en gesmolten boter toe. Kneed op snelheid 2 gedurende 5 minuten.
Stap 4
Dek de kom met het deeg af met een vochtige doek en laat het deeg 40 minuten rijzen.
Stap 5
Leg het deeg uit op een met bloem bestoven werkoppervlak en kneed het kort met de hand.
Stap 6
Verdeel het in 8 stukken van gelijke grootte.
Stap 7
Vorm bollen van het deeg en leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Laat 90 minuten rijzen.
Stap 8
Meng de eidooiers met wat water, bestrijk hiermee de broodjes en bestrooi ze met sesamzaad.
Stap 9
Bak 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Stap 10
Laat afkoelen op een rooster.
Onze favoriete gerechten
Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.
Stap 1
Giet het warme water in een kom. Voeg gist toe en meng. Laat dit 5 minuten staan.
Stap 2
Doe bloem, zout en suiker in een kom van de mixer/keukenrobot met kneedhaak. Zet de snelheidshendel op 2 en mix 30 seconden.
Stap 3
Voeg gistmengsel, melk, losgeklopte eieren en gesmolten boter toe. Kneed op snelheid 2 gedurende 5 minuten.
Stap 4
Dek de kom met het deeg af met een vochtige doek en laat het deeg 40 minuten rijzen.
Stap 5
Leg het deeg uit op een met bloem bestoven werkoppervlak en kneed het kort met de hand.
Stap 6
Verdeel het in 8 stukken van gelijke grootte.
Stap 7
Vorm bollen van het deeg en leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Laat 90 minuten rijzen.
Stap 8
Meng de eidooiers met wat water, bestrijk hiermee de broodjes en bestrooi ze met sesamzaad.
Stap 9
Bak 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Stap 10
Laat afkoelen op een rooster.