Skip the navigation

Bestrooi voor het serveren met wat geraspte citroenschil.

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Christmas gingerbread cookies

Maak deze kerstkoekjes helemaal zelf met ons onfeilbare recept.

Duration
Totaal25min
Voorbereiden10min
Koken15min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

360 g

bloem

1 theelepel

bakpoeder

1/2 theelepel

zout

1 theelepel

geraspte nootmuskaat

1 theelepel

gemalen kruidnagel

1 theelepel

gemalen kaneel

1 theelepel

gemalen gember

225 g

ongezouten boter op kamertemperatuur

300 g

bruine suiker

1

ei

glazuur voor decoratie::

80 g

gepasteuriseerde eiwitten, kamertemperatuur

1 theelepel

citroensap

225 g

poedersuiker

Stap voor stap

  1. Zo maak je de koekjes: Bevestig de zeef met weegschaal op de mixer/keukenrobot. Zeef de bloem, het bakpoeder en de specerijen in een kom op snelheid 4. Zet apart.

  2. Doe boter en bruine suiker in een aparte kom voor de mixer/keukenrobot. Bevestig de platte menghaak en meng op snelheid 4 tot de kleur lichter wordt.

  3. Zet de snelheidshendel op 2. Voeg het ei en het zout toe. Als er nog ongemengde ingrediënten aan de zijkant van de kom zitten, schraap je deze eraf met een rubberen spatel.

  4. Mix tot de ingrediënten goed zijn gemengd. Terwijl de mixer in werking is, voeg je langzaam gezeefde bloem toe. Meng tot er een deegbal is gevormd.

  5. Doe het deeg tussen twee stukken huishoudfolie. Rol het deeg uit tot het 0,5 cm dik is. Leg het 20 minuten in de koelkast.

  6. Haal het deeg uit de koelkast. Verwijder de bovenste laag huishoudfolie.

  7. Steek de koekjes uit in de gewenste vormen met de koekjesvormen. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de koekjes erop.

  8. Bak 10-12 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. De koekjes moeten er droog uitzien, maar zacht aanvoelen.

  9. Haal de koekjes van de bakplaat en laat ze koelen op een rooster.

  10. Zo maak je glazuur: Doe eiwitten in de kom van de mixer/keukenrobot met de platte menghaak. Mix op snelheid 6 tot de eiwitten luchtig zijn. Voeg citroensap toe.

  11. Voeg geleidelijk poedersuiker toe tot het glazuur de gewenste consistentie heeft.