Skip the navigation

Kokostoast met hibiscussiroop

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Coconut french toast.jpg

Smaakvolle en knapperige kokostoast, perfect voor een verwenontbijt op zondag.

Duration
Totaal40min
Voorbereiden10min
Koken30min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

12 sneeën

briochebrood, oud

70 ml

halfvolle melk

70 ml

kokosmelk

2

eieren

150 g

geraspte kokos

3 eetlepels

boter

250 ml

water

250 g

suiker

2 eetlepels

gedroogde hibiscus

250 g

kokosyoghurt

400 g

stukjes verse kokos

30 g

eetbare bloemen voor de decoratie

Stap voor stap

  1. Doe de melk in de kom van een mixer/keukenrobot met de draadgarde. Voeg de kokosmelk en de eieren toe. Mix gedurende 1 minuut op snelheid 4. Giet het mengsel in een ondiepe kom.

  2. Vul een bord met de geraspte kokos. Laat een sneetje briochebrood kort weken in het melkmengsel, en doop het vervolgens in de geraspte kokos.

  3. Verwarm de boter in een pan op middelhoog vuur. Bak het sneetje brood aan beide kanten totdat het goudbruin en knapperig is. Bak op deze manier alle sneetjes.

  4. Om de hibiscussiroop te maken, doe je het water, de suiker en de hibiscus in een kleine steelpan. Breng het mengsel aan de kook en laat het gedurende 15-20 minuten sudderen totdat de siroop dikker wordt. Zeef het mengsel en giet het over in een fles of een luchtdicht bakje. Je kunt de siroop maximaal 5 dagen van tevoren maken.

  5. Serveer de kokostoast met de siroop, kokosyoghurt, verse kokos en eetbare bloemen.