Skip the navigation

Spinnenweb cheesecake voor halloween

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Halloween Spiderweb Cheesecake

Deze spooktaculaire Halloween-cheesecake is een stralend middelpunt op je feestje.

Duration
Totaal10min
Voorbereiden10min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

2 eetlepels

fijne suiker

6 eetlepels

gesmolten boter

150 g

oreo-koekjes

450 g

roomkaas, kamertemperatuur

1 theelepel

vanille-extract

125 g

poedersuiker

40 g

zure room

60 g

zware room, koud

1 theelepel

zwarte voedselkleurstof

450 g

roomkaas

Stap voor stap

  1. Doe de Oreo-koekjes, gesmolten boter en suiker in de foodprocessor en mix op snelheid 2 tot alles goed is gemengd.


  2. Druk het mengsel in de bodem van een springvorm die is bedekt met bakpapier. Zet in de vriezer tot de vulling klaar is.


  3. Doe roomkaas, vanille-extract en poedersuiker in een kom van een mixer/keukenrobot met draadgarde. Mix op snelheid 6 gedurende 2 minuten.


  4. Het mengsel moet licht en luchtig zijn.


  5. Voeg de slagroom en de zure room toe en mix op snelheid 6 tot het mengsel erg dik en romig is.


  6. Verdeel de vulling gelijkmatig over de voorbereide bodem. Tik met de springvorm tegen het aanrecht om te zorgen dat de bovenkant van de taart glad is.


  7. With the black food colouring mixture (black gel food colouring mixture mixed with cream cheese) transferred to a small batter dispenser, make a spiral shape in the cheesecake batter. Start in the middle of the cheesecake and work your way to the outside of the cake.

  8. Take a clean skewer and trace lines from the middle to the outside of the cake. Clean the skewer every time you make a new line.

  9. Refrigerate the cheesecake for at least 4 hours.

  10. Remove the side of the springform pan as well as the parchment paper before cutting into the cake.