Taquito's
Het is geen taco en ook geen burrito, maar het is heerlijk! Deze taquito's met kaas combineren het beste van twee werelden.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
1 kg
een stuk rundvlees
1 eetlepel
zout
1 eetlepeleetlepel
peper
1/2 eetlepel
paprikapoeder
1/4 theelepel
gedroogde oregano
1
ui, gehakt
4
knoflookteentjes, in plakjes gesneden
150 ml
sinaasappelsap
200 g
tomaten in blik
150 ml
runderbouillon
1/4 eetlepel
uienpoeder
1 theelepen
uienpoeder
1 theelepel
nootmuskaat
1 theelepel
komijn
100 ml
water
150 g
manchegokaas, geraspt
150 g
cheddarkaas, geraspt
2 eetlepel
neutrale olie, om te bestrijken
Stap voor stap
Breng het vlees op smaak met zout, peper, paprikapoeder en oregano. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan met dikke bodem. Schroei het stuk rundvlees aan alle kanten dicht. Werk in 2 porties als de pan te klein is.
Verhit de resterende olie en fruit de ui en knoflook. Voeg het sinaasappelsap, de tomaten uit blik, de runderbouillon, de specerijen en het water toe. Leg het vlees weer in de pan, dek af met het deksel en laat het gedurende 2,5 uur zacht sudderen. Verwijder het deksel en laat nog 30 minuten sudderen. Het vlees moet nu gemakkelijk uit elkaar vallen.
Doe het vlees in de kom van de mixer/keukenrobot met de deeghaak. Meng op snelheid 2 tot het vlees is gemalen. Voeg enkele eetlepels van de saus uit de pan aan het vlees toe, als je liever een sappigere versie wilt.
Vul de tortilla's met het gemalen vlees en de kazen, rol ze op en bestrijk de buitenkant licht met een neutrale olie. Bak 15 minuten op 215 °C. Serveer met verschillende soorten toppings, zoals ingelegde rode ui, zure room, avocado, gegrilde maïs of koriander.