i
Vorige bladzijde
Vrienden op bezoek?

Terrine van zalmforel en tong met basilicumsaus

Zet de fijne maalschijf op de voedselmolen en bevestig deze aan de KitchenAid keukenrobot. Plaats het voedselblad erbovenop, en zet een middelgrote kom onder de molen.

Begin met koken

Benodigdheden

Mixers/keukenrobots

Mixers/keukenrobots

Voedselmolen

Voedselmolen

Voedselblad

Voedselblad

Details

9

Ingrediënten

9

Stappen

Tijd

30'

Voorbereiding

35'

Koken

65'

Totaal

Ingrediënten

Hoeveel porties?

  • 100 gzalmforelfilet zonder huid
  • 150 gtongfilet
  • 50 gdouble cream (evt. te vervangen door 1 deel luchtig geklopte mascarpone met 2 delen slagroom erdoorheen geklopt)
  • 10 gbieslook
  • 1 eetlepelmayonaise
  • 1 theelepelyoghurt
  • 5 gbasilicum
  • -zout
  • -peper
  • 200 gzalmforelfilet zonder huid
  • 300 gtongfilet
  • 100 gdouble cream (evt. te vervangen door 1 deel luchtig geklopte mascarpone met 2 delen slagroom erdoorheen geklopt)
  • 20 gbieslook
  • 2 eetlepelsmayonaise
  • 1 eetlepelyoghurt
  • 10 gbasilicum
  • -zout
  • -peper
  • 300 gzalmforelfilet zonder huid
  • 450 gtongfilet
  • 150 gdouble cream (evt. te vervangen door 1 deel luchtig geklopte mascarpone met 2 delen slagroom erdoorheen geklopt)
  • 30 gbieslook
  • 3 eetlepelsmayonaise
  • 2 theelepelsyoghurt
  • 15 gbasilicum
  • -zout
  • -peper
Maak het nu
  • Stap 1

    Zet de fijne maalschijf op de voedselmolen en bevestig deze aan de KitchenAid keukenrobot. Plaats het voedselblad erbovenop, en zet een middelgrote kom onder de molen.

  • Stap 2

    Snijd de zalmforelfilet in reepjes en zet de keukenrobot op snelheid 3. Haal ze door de voedselmolen om ze fijn te malen.

  • Stap 3

    Voeg de double cream, de fijngehakte bieslook, zout en peper toe aan de zalmforel.

  • Stap 4

    Vet een kleine vierkante bakvorm in en bekleed deze met de tongfilets.

  • Stap 5

    Vul met de zalmforelvulling en leg de resterende tong erbovenop om af te dekken.

  • Stap 6

    Zet de terrine 35 minuten in de voorverwarmde oven op 170°C.

  • Stap 7

    Bereid de basilicumsaus: doe de mayonaise, yoghurt en gehakte basilicum in een kom.

  • Stap 8

    Serveer warm of koud, met de basilicumsaus.

  • TIP

    Met wat grotere hoeveelheden en een bedje van sla maak je er heel makkelijk een zomers hoofdgerecht van.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Perfect pizzadeeg

Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!

  • 65' Voorbereiding
  • 20' Koken

Hamburgerbroodjes

Laat de in de winkel gekochte broodjes voor wat ze zijn en maak thuis je eigen hamburgerbroodjes.

  • 15' Voorbereiding
  • 20' Koken

Banaan-havermoutpannenkoeken

Deze pannenkoeken zonder bloem zijn zeer smakelijk en snel gemaakt in een blender.

  • 5' Voorbereiding
  • 15' Koken

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor nieuws en aanbiedingen van KitchenAid en profiteer van 10% korting op je volgende aankoop.

INSCHRIJVEN

Ik begrijp en erken de inhoud van de Privacyverklaring en:


a) Ik ga ermee akkoord om aangepaste marketingcommunicatie te ontvangen van KitchenAid en andere merken van WhirlPool Corporation, evenals een eenmalige 10% korting op mijn volgende aankoop.



Je kunt je persoonlijke kortingscode maar één keer verzilveren op kitchenaid.nl. Deze kan niet worden gecombineerd met andere KitchenAid kortingen of promoties. Je ontvangt de kortingscode via een e-mail wanneer je je voor de eerste keer aanmeldt. Je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

Terrine van zalmforel en tong met basilicumsaus

Stap 1

Zet de fijne maalschijf op de voedselmolen en bevestig deze aan de KitchenAid keukenrobot. Plaats het voedselblad erbovenop, en zet een middelgrote kom onder de molen.

Stap 2

Snijd de zalmforelfilet in reepjes en zet de keukenrobot op snelheid 3. Haal ze door de voedselmolen om ze fijn te malen.

Stap 3

Voeg de double cream, de fijngehakte bieslook, zout en peper toe aan de zalmforel.

Stap 4

Vet een kleine vierkante bakvorm in en bekleed deze met de tongfilets.

Stap 5

Vul met de zalmforelvulling en leg de resterende tong erbovenop om af te dekken.

Stap 6

Zet de terrine 35 minuten in de voorverwarmde oven op 170°C.

Stap 7

Bereid de basilicumsaus: doe de mayonaise, yoghurt en gehakte basilicum in een kom.

Stap 8

Serveer warm of koud, met de basilicumsaus.

TIP

Met wat grotere hoeveelheden en een bedje van sla maak je er heel makkelijk een zomers hoofdgerecht van.

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inloggen

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.