Doe eerste 800 g volkorenbloem in de kom, voeg daarna 200 g durum tarwegriesmeel toe voor een authentiekere smaak en textuur, 1 eetlepel zeezout, 14 g gist en een snuifje rietsuiker. Zet 130 tot 260 g bloem opzij. Bevestig de PowerKnead™ spiraalvormige haak, verhoog de kom en kies stand 2.
Kneed ongeveer 15 seconden tot de ingrediënten zijn gemengd en giet vervolgens met het schenkschild geleidelijk 650 ml water en de rest van de bloem bij het mengsel. Roer ongeveer 4 minuten tot het deeg niet langer aan de kom blijft kleven, en glad en elastisch aanvoelt. Verlaag de kom en haal het deeg eruit. Als je 12-16 gasten verwacht, herhaal dan het proces. Indien niet, zet de kom veilig in de vaatwasser zodat je die avond met enige fierheid je souschef kunt voorstellen!.
Ingrediënten
Stap 1
Doe eerste 800 g volkorenbloem in de kom, voeg daarna 200 g durum tarwegriesmeel toe voor een authentiekere smaak en textuur, 1 eetlepel zeezout, 14 g gist en een snuifje rietsuiker. Zet 130 tot 260 g bloem opzij. Bevestig de PowerKnead™ spiraalvormige haak, verhoog de kom en kies stand 2. Kneed ongeveer 15 seconden tot de ingrediënten zijn gemengd en giet vervolgens met het schenkschild geleidelijk 650 ml water en de rest van de bloem bij het mengsel. Roer ongeveer 4 minuten tot het deeg niet langer aan de kom blijft kleven, en glad en elastisch aanvoelt. Verlaag de kom en haal het deeg eruit. Als je 12-16 gasten verwacht, herhaal dan het proces. Indien niet, zet de kom veilig in de vaatwasser zodat je die avond met enige fierheid je souschef kunt voorstellen!
Stap 2
Strooi wat bloem op de buitenkant van het deeg, bedek het hoopje met vershoudfolie en laat ongeveer 8 uur rusten onder een doek bij kamertemperatuur. Hierdoor zal het deeg dun en gemakkelijk kunnen worden uitgerold. Verdeel het deeg in bolletjes voor het aantal individuele pizza's die je wil klaarmaken en laat ze nog eens 3-4 uur rusten. Maak ongeveer 15-30 minuten voor dat ze worden gebakken, de basis voor de individuele pizza's klaar. Neem een bol deeg, strooi er wat bloem over en rol het uit in een cirkel van een halve CENIMETER dik en ongeveer 10 CENTIMETER in diameter, zodat ook de laatste hap nog warm is. Wanneer je alle basissen hebt bereid, verwarm de oven op 250°C en voeg de gewenste garnituur toe. Bak 7-10 minuten op de laagste ovenplaat tot de korst goudbruin en knapperig is.
Stap 3
Probeer een aantal ongebruikelijke garnituren zoals zoet spek met tijm, kaas en rucola met citroen, spek, mozzarella, rode paprika en tomaten, mozzarella, pompoen, knolselder, snijbiet, ui, puntarelle en taleggio kaas, andijvie, olijven, ansjovis en kappertjes, mozzarella, tonijnfilet en Tropea ui, kikkererwten, rode tonijn en pesto.
Onze favoriete gerechten
Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.
Stap 1
Doe eerste 800 g volkorenbloem in de kom, voeg daarna 200 g durum tarwegriesmeel toe voor een authentiekere smaak en textuur, 1 eetlepel zeezout, 14 g gist en een snuifje rietsuiker. Zet 130 tot 260 g bloem opzij. Bevestig de PowerKnead™ spiraalvormige haak, verhoog de kom en kies stand 2. Kneed ongeveer 15 seconden tot de ingrediënten zijn gemengd en giet vervolgens met het schenkschild geleidelijk 650 ml water en de rest van de bloem bij het mengsel. Roer ongeveer 4 minuten tot het deeg niet langer aan de kom blijft kleven, en glad en elastisch aanvoelt. Verlaag de kom en haal het deeg eruit. Als je 12-16 gasten verwacht, herhaal dan het proces. Indien niet, zet de kom veilig in de vaatwasser zodat je die avond met enige fierheid je souschef kunt voorstellen!
Stap 2
Strooi wat bloem op de buitenkant van het deeg, bedek het hoopje met vershoudfolie en laat ongeveer 8 uur rusten onder een doek bij kamertemperatuur. Hierdoor zal het deeg dun en gemakkelijk kunnen worden uitgerold. Verdeel het deeg in bolletjes voor het aantal individuele pizza's die je wil klaarmaken en laat ze nog eens 3-4 uur rusten. Maak ongeveer 15-30 minuten voor dat ze worden gebakken, de basis voor de individuele pizza's klaar. Neem een bol deeg, strooi er wat bloem over en rol het uit in een cirkel van een halve CENIMETER dik en ongeveer 10 CENTIMETER in diameter, zodat ook de laatste hap nog warm is. Wanneer je alle basissen hebt bereid, verwarm de oven op 250°C en voeg de gewenste garnituur toe. Bak 7-10 minuten op de laagste ovenplaat tot de korst goudbruin en knapperig is.
Stap 3
Probeer een aantal ongebruikelijke garnituren zoals zoet spek met tijm, kaas en rucola met citroen, spek, mozzarella, rode paprika en tomaten, mozzarella, pompoen, knolselder, snijbiet, ui, puntarelle en taleggio kaas, andijvie, olijven, ansjovis en kappertjes, mozzarella, tonijnfilet en Tropea ui, kikkererwten, rode tonijn en pesto.