Doe de bloem, de basterdsuiker, het zout en de gist in de kom van de Artisan mixer/keukenrobot waaraan de deeghaak is bevestigd en mix een aantal minuten op matige snelheid om de ingrediënten te mengen. Voeg de melk en eieren toe met de mixer op lage/matige snelheid en kneed 10 minuten of tot het deeg glad en elastisch is en niet langer aan de kom kleeft.
Voeg beetje bij beetje de boter toe en mix tot alle boter in het deeg is opgenomen. Kneed het deeg op lage/matige snelheid voor nog eens 10 minuten of tot het deeg opnieuw glad en elastisch is en niet langer aan de kom kleeft. Leg het deeg in een licht ingevette kom en bedek met vershoudfolie. Zet opzij gedurende ongeveer een uur of tot het deeg in omvang is verdubbeld.
Ingrediënten
Stap 1
Doe de bloem, de basterdsuiker, het zout en de gist in de kom van de Artisan mixer/keukenrobot waaraan de deeghaak is bevestigd en mix een aantal minuten op matige snelheid om de ingrediënten te mengen. Voeg de melk en eieren toe met de mixer op lage/matige snelheid en kneed 10 minuten of tot het deeg glad en elastisch is en niet langer aan de kom kleeft. Voeg beetje bij beetje de boter toe en mix tot alle boter in het deeg is opgenomen. Kneed het deeg op lage/matige snelheid voor nog eens 10 minuten of tot het deeg opnieuw glad en elastisch is en niet langer aan de kom kleeft. Leg het deeg in een licht ingevette kom en bedek met vershoudfolie. Zet opzij gedurende ongeveer een uur of tot het deeg in omvang is verdubbeld.
Stap 2
Giet het gerezen deeg op een met bloem bestoven werkoppervlak en verdeel in 6 gelijke stukken. Vorm elk stuk tot een bal. Leg de broodjes een aantal centimeter van elkaar op met bakpapier beklede bakplaten en leg er los een stuk vershoudfolie over. Zet de bakplaten opzij voor nog eens 45-60 minuten of tot de broodjes in omvang zijn verdubbeld, en licht en opgeblazen is. Terwijl de broodjes rijzen, verwarm de Twelix oven voor op 190°C op "Hete lucht"
Stap 3
Klop het resterende ei los en bestrijk er elk broodje mee. Doe dit heel voorzichtig zodat de broodjes niet leeglopen. Besprenkel elk broodje met een paar sesamzaadjes. Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20 minuten of tot de broodjes goudbruin zijn gekleurd. Laat ze ongeveer 5 minuten afkoelen op de bakplaten vooraleer ze op een rooster te plaatsen waar ze volledig kunnen afkoelen.
Stap 4
De broodjes worden het best geserveerd op de dag waarop ze werden klaargemaakt, maar kunnen ook tot een maand worden ingevroren.
Onze favoriete gerechten
Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.
Edd Kimber
Stap 1
Doe de bloem, de basterdsuiker, het zout en de gist in de kom van de Artisan mixer/keukenrobot waaraan de deeghaak is bevestigd en mix een aantal minuten op matige snelheid om de ingrediënten te mengen. Voeg de melk en eieren toe met de mixer op lage/matige snelheid en kneed 10 minuten of tot het deeg glad en elastisch is en niet langer aan de kom kleeft. Voeg beetje bij beetje de boter toe en mix tot alle boter in het deeg is opgenomen. Kneed het deeg op lage/matige snelheid voor nog eens 10 minuten of tot het deeg opnieuw glad en elastisch is en niet langer aan de kom kleeft. Leg het deeg in een licht ingevette kom en bedek met vershoudfolie. Zet opzij gedurende ongeveer een uur of tot het deeg in omvang is verdubbeld.
Stap 2
Giet het gerezen deeg op een met bloem bestoven werkoppervlak en verdeel in 6 gelijke stukken. Vorm elk stuk tot een bal. Leg de broodjes een aantal centimeter van elkaar op met bakpapier beklede bakplaten en leg er los een stuk vershoudfolie over. Zet de bakplaten opzij voor nog eens 45-60 minuten of tot de broodjes in omvang zijn verdubbeld, en licht en opgeblazen is. Terwijl de broodjes rijzen, verwarm de Twelix oven voor op 190°C op "Hete lucht"
Stap 3
Klop het resterende ei los en bestrijk er elk broodje mee. Doe dit heel voorzichtig zodat de broodjes niet leeglopen. Besprenkel elk broodje met een paar sesamzaadjes. Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20 minuten of tot de broodjes goudbruin zijn gekleurd. Laat ze ongeveer 5 minuten afkoelen op de bakplaten vooraleer ze op een rooster te plaatsen waar ze volledig kunnen afkoelen.
Stap 4
De broodjes worden het best geserveerd op de dag waarop ze werden klaargemaakt, maar kunnen ook tot een maand worden ingevroren.