Dit is bijzonder eenvoudig: je hebt alleen maar bloem en eieren nodig (of je eigen variatie op deze klassieke ingrediënten). Zo doe je het:
1- Doe bloem en zout in de kom van de mixer
2- Bevestig de kom en het menghaakaccessoire (de platte menghaak)
3- Meng op snelheid 2 en voeg geleidelijk eieren en een beetje water toe
4- Mix gedurende 30 seconden
5- Schakel de mixer uit en vervang de platte menghaak door de kneedhaak
6- Zet de mixer op snelheid 2 en kneed 2 minuten
7- Laat het mengsel vervolgens 'rusten'
Nu je het pastadeeg hebt gemaakt, kun je het gaan uitrollen. Je kunt met een deegroller aan de slag gaan, maar een pastamachine met roller en snijders van roestvrij staal geeft de beste resultaten.
En je hoeft geen extra keukenapparaten aan te schaffen voor het uitrollen en snijden van je eigen verse pasta. Je vertrouwde mixer doet het allemaal.
Als je thuis de kunst van pasta maken wilt perfectioneren, dan is de 3-delige set met pastasnijders en -roller iets voor jou. Dit professionele trio is gemaakt van roestvrij staal voor gemakkelijke, professionele resultaten. Eerst rol je de vellen deeg uit met de pastaroller tot ze de gewenste dikte hebben. Daarna kun je de vellen gebruiken om je eigen lasagne of ravioli te maken of de pastasnijders gebruiken om spaghetti of fettuccine te maken.
1- Zet je mixer op snelheid '0'
2- Plaats de pastaroller in de accessoirenaaf
3- Verdeel het deeg in stukjes en druk het deeg grof glad met je handen
4- Begin met de breedste rollerinstelling (nummer 1) om te beginnen met kneden
5- Vergeet niet wat bloem over het deeg te strooien om te voorkomen dat het deeg blijft kleven
6- Zet de mixer op snelheid '2' en begin met het invoeren van deeg in de roller
7- Vouw het deeg steeds dubbel en rol het opnieuw uit tot het de breedte van de roller bereikt
8- Verhoog de instelling van de rollen naar 3 en dan naar een steeds hogere instelling om steeds dunnere vellen te krijgen.
De dikte van je pastadeeg zal afhangen van het soort pasta dat je maakt. Spaghetti of noedels maak je bijvoorbeeld van vrij dikke vellen. Voor tortellini of linguine moet het uitgerolde deeg dun en bijna doorzichtig zijn. Hier is een handige gids voor je pastaroller-instellingen:
Welke vorm is favoriet bij jou thuis? Maak het met de pastapers - in 6 vormen. Met 6 verwisselbare pastavormen is het jouw geheim hoe je zulke professioneel uitziende spaghetti, bucatini, rigatoni, fusilli, grote of kleine macaroni maakt. Deze vernuftige pastamachine kan worden aangedreven door elke KitchenAid mixer (behalve de 6,9 L professionele mixer). Voer het zelfgemaakte pastadeeg dat je met je mixer hebt gemaakt, in de pastapers en beweeg dan de hendel onderaan de pastasnijder om de noedels af te snijden. Kinderspel? Bijna! Het is hoe dan ook ontzettend leuk om te doen.
Makers van verse pasta weten hoe belangrijk het is om de sliertjes uit elkaar te houden nadat ze zijn gesneden — en dat ze minstens 15 minuten verspreid moeten worden gedroogd voordat je ze kookt. Dit zorgt ervoor dat de pasta haar vorm behoudt en niet aan elkaar plakt of klontert tijdens het koken. Zodra de pasta helemaal droog is, kun je deze meteen verwerken in je favoriete recept, of in een luchtdicht bakje bewaren zodat je er maanden later nog van kunt genieten.
Tarwebloem - dat gluten bevat - werd altijd gezien als een onmisbaar ingrediënt van pasta. Dat is inmiddels volkomen achterhaald. Er zijn volop alternatieven die je in je pastadeeg kunt gebruiken om heerlijke glutenvrije verse pasta te maken.
Tapiocameel, rijstmeel en aardappelmeel zijn allemaal heerlijke vervangende meelsoorten die perfect werken in pastamachines, pastamakers en -snijders. Je hoeft dus geen enkele van je favoriete zelfgemaakte pastagerechten te missen.
De kunst van het pasta maken is een feest voor alle zintuigen. Het is niet snel en gemakkelijk, maar dat maakt het dan ook zo bevredigend. Zodra je een pastarecept en -methode hebt gevonden die bij jou passen, kijk je ernaar uit om je mouwen weer op te rollen voor de volgende sessie. Zie de keuken als jouw toevluchtsoord en geniet van elk moment - van het afmeten, mengen, kneden, uitrollen en stompen van het deeg tot het besprenkelen en snijden. Het voelt, ruikt en smaakt (natuurlijk) geweldig.
Bolognese gewoontjes en tortellini te vaak gegeten? Verse pasta is zo veelzijdig en past echt overal bij. Van hartige winterse gerechten tot lichte verfrissende gerechten. Hier zijn een paar ideetjes die je kunt uitproberen.
Je zult merken dat onze pastamakeraccessoires voor de mixer gemaakt zijn van roestvrij staal. Hierdoor zijn ze bestand tegen krassen, luchtjes en vlekken. Roestvrij stalen mixers gaan jarenlang mee. Dit geeft jou meer dan genoeg tijd om veel waar voor je geld te krijgen en je eigen kenmerkende 'recept van de chef' te creëren.
Het is moeilijk om je pastadeeg gelijkmatig op precies de goede dikte te krijgen als je het met de hand uitrolt. Daar komt een pastarollermachine uitstekend bij van pas. Bevestig de machine in de hulpstuknaaf van je mixer en je kunt meteen van start. Als je elk stuk deeg grof glad drukt met je handen kun je het door de machine voeren (waarbij je het steeds even bestrooit met meel, zodat het niet blijft plakken). Je begint met de breedste van de 8 instellingen en gaat dan door, waarbij je het deeg steeds in tweeën vouwt en opnieuw uitrolt, totdat het de gewenste dikte heeft bereikt.
Als ravioli jouw favoriet is, dan kun je van je zelfgemaakte pastadeeg prachtige raviolipakketjes maken. Rol de pasta met de pastaroller uit tot ongeveer instelling 5, en ga dan met de hand verder als je geen raviolimaker hebt. Plaats je vulling in porties ter grootte van een eetlepel op het deeg en vouw de bovenlaag eroverheen. Druk de randen van de pakketjes plat en snij deze uit met een deegwieltje/radeerroller of pizzasnijder om er nette kleine pakketjes van te maken.
Het is zoveel handiger om het pastadroogrek te gebruiken dan om verse pasta her en der te drogen te leggen, of zelfs over de rugleuning van keukenstoelen te draperen! Met een spiraalvormig ontwerp dat wel 3 meter aan droogruimte biedt, krijg je meer dan genoeg droogruimte en luchtcirculatie om de strengen heen. Hierdoor kun je jouw keukenwerkblad schoon en opgeruimd houden. Ons pastapersaccessoire wordt ook geleverd met een handige opbergdoos zodat je alle pastavormschijven en accessoires bij elkaar kunt opbergen. Voor alles is een apart vak, dus je weet precies waar je de onderdelen een volgende keer kunt vinden.
Klaar om je repertoire uit te breiden? Met ons uitgebreide assortiment accessoires voor mixers kun je van alles maken - van falafel tot worstjes en van roomijs tot vruchtensap. Je kunt er zelfs je eigen meel mee maken. Ze zijn gemakkelijk in elkaar te zetten en te bevestigen aan de naaf. Alleen al daarom zijn ingewikkelde recepten eenvoudiger, gaat het voorbereiden van gerechten sneller en wordt het maken een plezierige bezigheid.