Aardbeientaartje
Niets drukt het lentegevoel zo goed uit als een verrukkelijk aardbeientaartje.
Ingrediënten
115 g boter
70 g poedersuiker
pinch of zout
3 eieren
175 g patentbloem
30 g amandelmeel
55 g fijne basterdsuiker
50 g maïzena
500 g shalfvolle melk
1 vanilleboon
500 g aardbeien
Stap voor stap
Doe 55 g zacht geworden boter in de kom van de mixer/keukenrobot. Bevestig de stamper met flexibele rand en mix de boter 3 minuten op snelheid 4.
Voeg de poedersuiker toe en mix gedurende 2 minuten op snelheid 4.
Voeg een ei toe terwijl de mixer blijft draaien. Voeg de bloem, de helft van het zout en het amandelmeel toe en mix op snelheid 2 tot er een deeg ontstaat.
Vorm het deeg tot een bal en wikkel deze in huishoudfolie. Zet dit 1 uur in de koelkast.
Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak. Rol het deeg uit en plaats het in een ingevette taartvorm.
Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak. Rol het deeg uit en plaats het in een ingevette taartvorm.
Doe 35 g suiker, maïzena en de resterende eieren in de kom van de mixer/keukenrobot en bevestig de draadgarde. Zet de snelheidshendel op 2 en draai de snelheid vervolgens geleidelijk naar 6.
Doe 35 g suiker, maïzena en de resterende eieren in de kom van de mixer/keukenrobot en bevestig de draadgarde. Zet de snelheidshendel op 2 en draai de snelheid vervolgens geleidelijk naar 6.
Zet de snelheidshendel op 1 en schenk het roommengsel geleidelijk in de kom. Mix ongeveer 1 minuut.
Doe het roommengsel weer terug in de steelpan en breng het aan de kook terwijl u steeds blijft mengen.
Laat nog een minuut al roerend doorkoken. Haal de steelpan van het vuur, voeg zout en de resterende boter toe en meng door elkaar.
Giet het mengsel in een schaal, bedek deze met huishoudfolie en zet het geheel ten minste 1 uur in de koelkast.
Doe de banketbakkersroom in een spuitzak en vul er de taartbodem mee.
Was de aardbeien, snijd ze doormidden en schik ze op de banketbakkersroom.