Skip the navigation

Aardperensoep met rozemarijn

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Jerusalem artichoke soup with rosemary

Duration
Totaal50min
Voorbereiden10min
Koken40min

Hulpmiddelen

CookProcessorCookProcessor

Ingrediënten

Serveren

100 g

uien, gepeld en in vieren gesneden

2 stengels

groene bleekselderij, gewassen en in kleine stukjes gesneden

10 g

Boter

500 g

aardperen, grondig gewassen, ongeschild in blokjes van 3 cm.

600 ml

Water

200 ml

melk

2 blokjes

groentebouillon

1 takje

verse rozemarijn

peper

zout

Stap voor stap

  1. Plaats het MultiBlade-mes in de kom. Voeg de ui en bleekselderij toe. Sluit het deksel. Druk 5 seconden op Pulse. Verwijder het deksel en schraap de inhoud omlaag. Voeg de boter toe, sluit het deksel weer, selecteer 'BOIL P2' en druk op Start. Stap 1 wordt op het display weergegeven. Druk op Start om te bevestigen.

  2. Na stap 1: doe alle andere ingrediënten behalve de melk in de kom. Stel de temperatuur handmatig in op 100 °C. Sluit het deksel. Druk op Start om stap 2 te starten.

  3. Na stap 2: druk op 'Cancel' (annuleren) om de warmhoudmodus te verlaten. Verwijder de rozemarijntakjes uit de soep. Sluit het deksel. Stel de timer in op 2 tot 3 minuten, druk op Start en verhoog de snelheid langzaam naar 10. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Voeg de melk toe, stel de temperatuur in op 90 °C en de timer op 5 minuten. Druk op Start en stel de snelheid in op 1. Serveer heet.

  5. Zijn de aardperen (ofwel Jeruzalem-artisjokken) nu niet in het seizoen? Vervang ze dan door aardappelen. Voeg voor een romiger resultaat de aardperen samen met de ui en bleekselderij in stap één toe en ga vervolgens verder met het recept.