emeagif
Skip the navigation

Abrikozenclafoutis

KitchenAid chef-kok

Een smaakvol, sappig en dromerig toetje met verse abrikozen.

Import-Recipe - Apricot clafoutis

Abrikozenclafoutis

KitchenAid chef-kok

Een smaakvol, sappig en dromerig toetje met verse abrikozen.

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
10min
Koken
45min
Totaal
55min
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

180 ml slagroom

45 g bloem

70 g basterdsuiker

9 abrikozen

2 eieren

1 theelepel vanille-extract

zout

Stap voor stap

  1. Snijd de abrikozen door de helft en verwijder de pitten.

  2. Leg de abrikozen op de bodem van een ovenschaal.

  3. Doe bloem, suiker, vanille-extract, eieren, zout en room in de kom van een mixer/keukenrobot.

  4. Bevestig de draadgarde. Zet de snelheidshendel op 4 en mix 45 seconden.

  5. Giet het beslag over de abrikozen.

  6. Bak 45 minuten in een voorverwarmde oven op 175 °C.