Acai schaafijs
Dit heerlijke tropische recept zit barstensvol zomerse smaken.
Acai schaafijs
Dit heerlijke tropische recept zit barstensvol zomerse smaken.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
4 pucks met gewoon water
400 g ingevroren puur, ongezoet vruchtvlees van açai, ontdooid
125 ml water
180 ml agavesiroop of honing
30 ml sap van 1 citroen
een snufje zout
drakenvrucht
mangoschijven
granaatappelpitjes
Stap voor stap
1 dag van tevoren: Vul de ijsvormen tot aan de vullijn met gewoon water. Zet 12 tot 24 uur in de vriezer.
1 dag van tevoren: Ontdooi het vruchtvlees van de açai. Pureer 400 g açai, 180 ml agavesiroop, citroen, 125 ml water en zout in een blender tot alles goed is gemengd. Zeef het en zet het in de koelkast totdat het door en door gekoeld is.
Op de dag zelf: Voor dit recept is temperen nodig. Schaaf ijs in een kom. Schenk agavesiroop over het ijs. Garneer met gehakte drakenvrucht, mangoschijven, granaatappelpitjes of ander fruit.