Skip the navigation

Basics creme anglaise

KitchenAid chef-kok

Deze klassieke vanillesaus is een heerlijke toevoeging aan elk warme of koude dessert. Maak deze saus van tevoren en bewaar het tot 3 dagen in de koelkast.

cremeanglaise_thumbnail.jpg

Basics creme anglaise

KitchenAid chef-kok

Deze klassieke vanillesaus is een heerlijke toevoeging aan elk warme of koude dessert. Maak deze saus van tevoren en bewaar het tot 3 dagen in de koelkast.

Hulpmiddelen

HandMixer
Voorbereiden
10min
Koken
7min
Totaal
17min
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

250 ml volle slagroom

70 ml volle melk

1 vanilleboon

3 eierdooiers

40 g basterdsuiker

Stap voor stap

  1. Doe de room, melk, vanillezaadjes en -peul in een steelpan met zware bodem en verhit op middelhoog vuur. Breng zachtjes aan de kook en neem de pan van het vuur.

  2. Doe de eierdooiers en suiker in een kom. Meng op snelheid 7 tot het mengsel lichter is geworden en je bij het optillen van de garde een spoor op het oppervlak achterlaat.

  3. Verlaag tot snelheid 1 en voeg langzaam de warme melk toe aan het dooiermengsel.

  4. Giet de custard terug in de steelpan en klop op middelhoog vuur gedurende 7 minuten of tot de crème anglaise blijft plakken aan de achterkant van een lepel. Gebruik de saus direct of bewaar het tot 3 dagen in de koelkast.

JAN25 - D2C PDP banner - Winter Sale

Wintersale