Basics creme anglaise
Deze klassieke vanillesaus is een heerlijke toevoeging aan elk warme of koude dessert. Maak deze saus van tevoren en bewaar het tot 3 dagen in de koelkast.
Ingrediënten
250 ml volle slagroom
70 ml volle melk
1 vanilleboon
3 eierdooiers
40 g basterdsuiker
Stap voor stap
Doe de room, melk, vanillezaadjes en -peul in een steelpan met zware bodem en verhit op middelhoog vuur. Breng zachtjes aan de kook en neem de pan van het vuur.
Doe de eierdooiers en suiker in een kom. Meng op snelheid 7 tot het mengsel lichter is geworden en je bij het optillen van de garde een spoor op het oppervlak achterlaat.
Verlaag tot snelheid 1 en voeg langzaam de warme melk toe aan het dooiermengsel.
Giet de custard terug in de steelpan en klop op middelhoog vuur gedurende 7 minuten of tot de crème anglaise blijft plakken aan de achterkant van een lepel. Gebruik de saus direct of bewaar het tot 3 dagen in de koelkast.