Basics groentebouillon
Deze eenvoudige groentebouillon geeft smaak aan soepen, stoofschotels en veel meer hartige gerechten.
Basics groentebouillon
Deze eenvoudige groentebouillon geeft smaak aan soepen, stoofschotels en veel meer hartige gerechten.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
450 g wortels met topjes
6 bleekselderijstengels
2 uien
2 prei
1 eetlepel olijfolie
2,5 l water
1 knoflookbol
1 kruidenbuiltje
10 g peterselie
10 g peperkorrels
3 shiitakes
1 rode ui
Stap voor stap
Was de groenten. Snijd de bovenkant van de wortels eraf. Leg ze opzij. Zet de 3,1 L Foodprocessor met de snijroosterschijf op snelheid 1 en doe de wortels en selderij in de vultrechter om ze in blokjes te snijden. Was de prei en snijd het groene deel eraf. Zet apart. Doe de prei en geschilde uien in de vultrechter om ze in blokjes te snijden.
Doe olijfolie in een pan en voeg de gesneden groenten toe. Laat de groenten 15 minuten zweten in de pan op laag vuur.
Voeg het water aan de pan toe. Voeg 10 g van de worteltoppen en 20 g van de preitoppen toe. Snijd de top van de knoflook af en voeg deze aan de pan toe. Voeg het kruidenbuiltje, de peperkorrels en de shiitakes toe. Bedek de pan met een deksel en laat 1 uur sudderen op middelhoog vuur.
Zeef de bouillon. Gebruik direct of laat afkoelen en bewaar luchtdicht.