Skip the navigation

Basis pate sablee

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Basics: pâte sablee

Een rijk, kruimelig zanddeeg: perfect voor taartbodems.

Duration
Totaal10min
Voorbereiden10min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

120 g

koude boter

90 g

bloemsuiker

4

eidooiers

270 g

bloem

1 theelepel

zout

Stap voor stap

  1. Doe de boter en de bloemsuiker in de kom van de mixer/keukenrobot met de platte menghaak.

  2. Mix op snelheid 1 tot een romig mengsel.

  3. Voeg 4 eidooiers toe en verhoog de snelheid naar 6. Mix tot de eidooiers zijn opgenomen in het botermengsel.

  4. Verlaag de snelheid naar 1 en voeg de bloem en het zout toe. Mix tot zich een deeg begint te vormen.

  5. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg 30 minuten in de koelkast. Rol het daarna uit op een met bloem bestoven oppervlak.

  6. Gebruik het uitgerolde deeg voor taartbodems. Bak volgens de instructies in het recept.