emeagif
Skip the navigation

Basisrecept bladerdeeg

KitchenAid chef-kok

Knapperig, licht bladerdeeg voor zowel zoete als hartige recepten.

Puff pastry.JPG

Basisrecept bladerdeeg

KitchenAid chef-kok

Knapperig, licht bladerdeeg voor zowel zoete als hartige recepten.

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
40min
Totaal
40min
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

500 g bloem

600 g boter, koud en in blokjes

10 g basterdsuiker

1 theelepel zout

200 ml ijskoud water

Stap voor stap

  1. Doe de bloem, 100 g boterblokjes, suiker, zout en koud water in de kom van de mixer/keukenrobot en bevestig de kneedhaak. Kneed het geheel 5 minuten op snelheid 1 totdat er een deeg ontstaat.

  2. Maak een grote rechthoek van het deeg en zet het 2 uur in de koelkast.

  3. Maak 500 g boter plat met een deegroller tot een rechthoek tot 2/3 van de grootte van het deeg. Zet 2 uur in de koelkast.

  4. Plaats de boter op het deeg, vouw het deeg om de boter en druk de randen dicht. Rol het deeg tot twee keer in de lengte uit, verdeel het deeg in drie delen en druk de randen dicht. Zet het deeg 2 uur in de koelkast.

  5. Herhaal de laatste stappen (rollen, vouwen, dichtdrukken) 5 keer.

  6. Je kunt het deeg nu gebruiken voor zoete of hartige recepten. Je kunt het deeg ook verpakken en tot 6 maanden in de vriezer bewaren.