Basisrecept bladerdeeg
Knapperig, licht bladerdeeg voor zowel zoete als hartige recepten.
Basisrecept bladerdeeg
Knapperig, licht bladerdeeg voor zowel zoete als hartige recepten.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
500 g bloem
600 g boter, koud en in blokjes
10 g basterdsuiker
1 theelepel zout
200 ml ijskoud water
Stap voor stap
Doe de bloem, 100 g boterblokjes, suiker, zout en koud water in de kom van de mixer/keukenrobot en bevestig de kneedhaak. Kneed het geheel 5 minuten op snelheid 1 totdat er een deeg ontstaat.
Maak een grote rechthoek van het deeg en zet het 2 uur in de koelkast.
Maak 500 g boter plat met een deegroller tot een rechthoek tot 2/3 van de grootte van het deeg. Zet 2 uur in de koelkast.
Plaats de boter op het deeg, vouw het deeg om de boter en druk de randen dicht. Rol het deeg tot twee keer in de lengte uit, verdeel het deeg in drie delen en druk de randen dicht. Zet het deeg 2 uur in de koelkast.
Herhaal de laatste stappen (rollen, vouwen, dichtdrukken) 5 keer.
Je kunt het deeg nu gebruiken voor zoete of hartige recepten. Je kunt het deeg ook verpakken en tot 6 maanden in de vriezer bewaren.