Skip the navigation

Basisrecept italiaanse meringue

KitchenAid chef-kok

Deze glanzende meringue is ideaal als basis voor een glazuur botercrème of als brûlée over taarten.

Import-Recipe - Basics: Italian meringue

Basisrecept italiaanse meringue

KitchenAid chef-kok

Deze glanzende meringue is ideaal als basis voor een glazuur botercrème of als brûlée over taarten.

Hulpmiddelen

HandMixer
Voorbereiden
25min
Koken
15min
Totaal
40min
Moeilijkheidsgraad
Gevorderd

Ingrediënten

300 g basterdsuiker

150 g water

4 eiwitten

1/2 citroen

Stap voor stap

  1. Doe 300 g suiker en 150 g water in een steelpan. Laat het geheel al roerend zachtjes koken op middelhoog vuur totdat de suiker is gesmolten. Roer hierna niet meer.

  2. Tip: Voeg eventuele gekristalliseerde suiker aan de randen van de pan met een vochtig borsteltje toe aan de siroop.

  3. Laat koken tot 100 °C. Houd de siroop vervolgens boven hoog vuur en voeg het eiwit toe.

  4. Meng eiwit van 4 eieren met citroensap in een kom en klop op snelheid 3, totdat je stijve pieken kunt maken.

  5. Kook de siroop tot 121 °C.

  6. Giet de siroop voorzichtig in het eiwit terwijl je klopt op snelheid 3. Blijf ongeveer 6 minuten kloppen totdat de meringue dik en glanzend is en volledig is afgekoeld.

  7. Gebruik de meringue als basis voor glazuur, bak het in de oven of gebruik het om cakes en taarten te bestrijken.

JAN25 - D2C PDP banner - Winter Sale

Wintersale