Skip the navigation

Basisrecept ragout

KitchenAid chef-kok

Een Italiaanse klassieker die in de smaak valt voor elke gelegenheid.

Import-Recipe - Basics: ragu

Basisrecept ragout

KitchenAid chef-kok

Een Italiaanse klassieker die in de smaak valt voor elke gelegenheid.

Hulpmiddelen

FoodProcessor
Voorbereiden
15min
Koken
2h40
Totaal
2h55
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Gevorderd

Ingrediënten

3 uien

2 stengels bleekselderij

5 wortels

1 kg rundvlees

1 theelepel zout

1 theelepel peper

5 tbsp olijfolie

70 g tomatenpuree

800 g gepureerde tomaten

250 ml rode wijn

250 ml groentebouillon

1 kruidenbuiltje

Stap voor stap

  1. Pel de uien en schil de wortels. Plaats de snijroosterschijf in de foodprocessor en zet de snelheid op 1. Plaats de ui, bleekselderij en wortel in de vultrechter om deze in blokjes te snijden.

  2. Breng het vlees op smaak met peper en zout. Verwarm 2 eetlepels olijfolie en schroei het rundvlees totdat het bruin is. Leg het vlees op een schaal.

  3. Verwarm de rest van de olijfolie. Bak de groenten 5 minuten. Leg het vlees weer in de braadpan en voeg de tomatenpuree, tomaten uit blik, rode wijn, groentebouillon, knoflookteentjes en het kruidenbuiltje toe. Doe het deksel op de pan en laat 1 uur sudderen.

  4. Haal het vlees uit de saus en maak het klein met een vork. Doe het vlees weer terug in de saus en laat het geheel zonder deksel 30 minuten sudderen.

  5. Serveer met pasta en geraspte Parmezaanse kaas.