Hulpmiddelen
Ingrediënten
2 eetlepels lepels ev-olijfolie
300 g in stukjes gesneden gele ui
1 eetlepel fijngehakte verse tijm of meer naar smaak
2 eetlepels gehakte knoflook (2 tenen)
240 g in plakjes gesneden champignons
3 eetlepels tarwevrije tamari
1/4 theelepel vers gemalen zwarte peper of meer naar smaak
480 ml groentebouillon
2 theelepels vers citroensap of naar smaak
naar smaak zeezout
Stap voor stap
Verwarm de olijfolie in een grote bakpan en sauteer de uien, tijm en knoflook ongeveer 5 minuten totdat de uien zacht en glazig zijn.
Voeg de champignons, tamari en zwarte peper toe en laat 8 tot 10 minuten bakken totdat de champignons bruin en gaar zijn.
Giet het champignonmengsel in de mengbeker van de KitchenAid® Power Plus®-blender en voeg bouillon toe.
Sluit het deksel en stel het Adapti-Blend™ Soup-programma in.
Pureer totdat het toestel zichzelf uitschakelt.
U kunt ook ongeveer 5 minuten pureren en de snelheid geleidelijk aan opvoeren van 1 tot 10.
De soep komt heet uit de blender.
Breng op smaak met zout en garneer met fijngehakte peterselie.
Serveer met geroosterd brood of een lepel gekookte granen.