Bisque met gewone garnalen
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
500 g
ongepelde gewone garnalen
4 eetlepels
olijfolie
2 eetlepels
Bloem
1/2
prei, grof gehakt
1
grote wortel, in plakjes
1 stengel
bleekselderij, grof gesneden
1/2
venkelknol, grof gesneden
2 eetlepels
cognac/brandewijn (optioneel)
2 blokjes
visbouillon
100 ml
droge witte wijn
2 kruidnagel
knoflook
1 l
Water
1 eetlepels
tomatenpuree
100 g
gepelde gewone/grijze garnalen
peper
Stap voor stap
Plaats het MultiBlade-mes in de kom. Voeg de ongepelde garnalen en olijfolie toe. Sluit het deksel maar verwijder het maatbekertje. Selecteer 'BOIL P2' en druk op de startknop. Stap 1 wordt op het display weergegeven. Druk op Start om te bevestigen.
Na Stap 1: voeg de bloem, prei, wortel, bleekselderij, venkel, cognac/brandewijn, bouillonblokjes, wijn, knoflook, water en tomatenpuree toe. Sluit het deksel terwijl het maatbekertje op zijn plek zit. Druk op Start om stap 2 te starten. Zeef de vissoep, breng op smaak met peper en voeg er gepelde garnalen aan toe. Serveer heet.