Skip the navigation

Bosbessenscones

KitchenAid chef-kok

De lekkerste bosbessenscones die je ooit zult eten.

Import-Recipe - Homemade blueberry scones

Bosbessenscones

KitchenAid chef-kok

De lekkerste bosbessenscones die je ooit zult eten.

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
20min
Koken
20min
Totaal
40min
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

350 g zelfrijzend bakmeel

1 theelepel bakpoeder

85 g bakpoeder

120 g bruine suiker

525 ml melk, warm

450 g bosbessen

Stap voor stap

  1. Doe bloem, bakpoeder, suiker en boter in de kom van de mixer/keukenrobot.

  2. Bevestig de platte menghaak en zet de snelheidshendel op 4. Meng gedurende 1 minuut.

  3. Voeg tijdens het mengen langzaam warme melk toe en meng nog een minuut tot er deeg ontstaat.

  4. Voeg de bosbessen toe en mix 30 seconden op snelheid 1.

  5. Leg het deeg op het met bloem bestoven oppervlak en maak een cirkel.

  6. Snijd de cirkel in 6 stukken. Bestrijk de stukken met wat melk.

  7. Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.