Skip the navigation

Bosbessenscones

Edd Kimber

Import-Recipe - Blueberry scones

Bosbessenscones

Edd Kimber

Hulpmiddelen

CookProcessor
Voorbereiden
5min
Koken
35min
Totaal
40min
Serveren
4
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

340 g zelfrijzend bakmeel

1 theelepels bakpoeder

75 g basterdsuiker

85 g ongezouten boter, koud en in blokjes

200 g bosbessen

110 ml Volle melk

2 grote eieren

Stap voor stap

  1. Plaats de bloem, het bakpoeder en de basterdsuiker in de kom van de cookprocessor met het MultiBlade-mes en pulseer een of twee keer om te mengen.

  2. Voeg de gekoelde boter toe en pulseer een paar keer, steeds 1 seconde lang, totdat de boter in kleine stukjes ter grootte van een erwt is vermalen.

  3. Voeg de resterende ingrediënten toe en pulseer een paar keer, steeds 1 seconde, totdat het mengsel een gelijkmatig deeg vormt. Leg het deeg op een licht bebloemd oppervlak en klop het tot een cirkel van ongeveer 2,5 cm dik. Snijd de cirkel doormidden en vervolgens in 6 grote driehoeken en plaats deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

  4. Bestrijk de scones met een beetje melk en bestrooi met een beetje lichtbruine suiker (Demerara). Bak de scones in een tot 200 °C voorverwarmde oven (180 °C voor een heteluchtoven), gedurende 25–30 minuten of totdat ze goudbruin zijn.

  5. Deze scones kun je tot een maand lang in de vriezer bewaren. Daarna kun je ze gewoon ontdooien en verwarmen in een warme oven.

  6. Als verse bosbessen niet beschikbaar zijn, kun je bevroren bosbessen of een mengsel van verschillende gedroogde vruchten gebruiken.

  7. Als je op kerstmis geïnspireerde scones wilt maken, vervang dan de suiker en het fruit door 250 g gehakt vlees, wat een licht gekruide smaak geeft die vergelijkbaar is met die van een pasteitje.

  8. Edd is een professionele bakker, foodschrijver en tv-persoonlijkheid. Na zijn studie politicologie aan de universiteit ging Edd aan de slag in het bankierswezen, maar hij had er geen plezier in. Nadat hij in 2010 de originele serie van het populaire BBC-programma 'The Great British Bake Off' had gewonnen, heeft hij dus de kans gegrepen om zijn passie voor het bakken te volgen. Sinds het programma is hij bij verschillende tv-programma's te gast geweest en zijn recepten verschijnen regelmatig in populaire Engelse foodmagazines. In 2013 runde Edd een pop-upbakkerij bij Fortnum and Mason, waar hij zijn favoriete recepten uit zijn boeken maakte. Hij heeft twee boeken geschreven: 'The Boy Who Bakes', uitgegeven in 2011 en 'Say It With Cake' in 2012.