Brioche voor de 6 9 l mixer keukenrobot
Boterig, zacht en het lekkerst met een zoete of hartige spread.
Brioche voor de 6 9 l mixer keukenrobot
Boterig, zacht en het lekkerst met een zoete of hartige spread.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
500 ml volle melk, lauwwarm
1/2 theelepel actieve droge gist
200 g basterdsuiker
1 kg bloem
200 g ongezouten boter, gesmolten
6 eieren, kamertemperatuur
1 ei, om de brioche te bestrijken
75 g parelsuiker, optioneel
Stap voor stap
Dit recept is voor 2 briochebroden.
Doe de melk, gist, basterdsuiker en 250 g bloem in de kom van een mixer/keukenrobot met de draadgarde.
Mix op snelheid 2 gedurende 1 minuut. Dek de kom af met een schone, droge theedoek en laat het mengsel 30 minuten rusten totdat er zich belletjes vormen.
Plaats de kneedhaak op de mixer/keukenrobot en voeg de gesmolten boter toe aan het melkmengsel. Voeg de eieren en 250 g bloem toe.
Mix op snelheid 1 tot het deeg goed is gemengd en voeg de rest van de bloem met één kopje tegelijk toe.
Kneed het deeg ten minste 5 minuten totdat het soepel wordt. Dek de kom af met een theedoek en laat ongeveer 1 uur rusten.
Druk het deeg lichtjes aan in de kom en leg het op een met bloem bestoven oppervlak. Snijd het deeg doormidden en snijd elke helft in 3 stukken.
Rol de 3 stukken uit tot een streng en vlecht deze aan elkaar. Leg de brioches op een bakplaat met bakpapier. Vouw de uiteinden van het gevlochten deeg naar binnen en laat de brioches 30 minuten rusten.
Bestrijk de 2 broden met het eigeel (1 losgeklopt ei + 1 eetlepel water) en bestrooi de broden met parelsuiker.
Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. Laat afkoelen op een rooster.